Новини

Повернутися до переліку новин

Експерти обговорили ключові питання вдосконалення держуправління у сфері організації охорони та відтворення природно-заповідного фонду

19 червня 2014 року в Комунікативному центрі Уряду відбулись експертні зустрічі за участю заступника Міністра екології та природних ресурсів України Олександра Настасенка, директора Департаменту заповідної справи Ігоря Іваненка, заступника Голови Національного екологічного центру Олексія Василюка, Директора Українського товариства охорони птахів Олега Дудкіна.

Відеоспілкування проходило із науковцями, експертами, представниками громадських об’єднань, громадських рад при облдержадміністраціях Дніпропетровська, Харкова, Львова та Одеси.

Було обговорено низку ключових питань щодо вдосконалення державного управління у сфері організації охорони та відтворення природно-заповідного фонду.

Міністерство екології та природних ресурсів на новому етапі свого розвитку приділяє особливу увагу розвитку заповідної справи, організації охорони, збалансованого використання та відтворення природних комплексів і об’єктів у межах природно-заповідного фонду.

«В першу чергу, перед нами стоїть завдання удосконалити природоохоронне законодавство. Надзвичайно нагальним є прийняття змін до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» у частині передачі повноважень від ліквідованих територіальних органів Мінприроди до обласних державних адміністрацій. Розроблено та погоджується в установленому порядку нова редакція  Положення про наукову діяльність в установах природно-заповідного фонду, розпочато  роботу з поновлення Положення про виховну еколого-освітню діяльність установ природно-заповідного фонду», - зазначив Олександр Настасенко у вступному слові.

 «Попри  ситуацію що склалась сьогодні в державі, ми всі повинні розуміти, що перед нами стоїть завдання зберегти нашу територію для наших нащадків, за рахунок збільшення природно-заповідних територій. Для Міністерства це питання є пріоритетним. Якщо у вас виникають будь-які проблеми або ж пропозиції, звертайтесь - ми будемо спільно ухвалювати  рішення аби покращити ситуацію в країні», - резюмував заступник міністра.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!