Новини

Повернутися до переліку новин

Хмельницький переходить на світлодіоди: 34 млн грн буде виділено для заміни ламп розжарювання на LED

20 липня 2016 року в місті Хмельницькому запрацювала Програма енергоефективної модернізації внутрішнього та зовнішнього освітлення м. Хмельницького на 2016 – 2017 роки, яка спрямована на вирішення актуальної проблеми скорочення значних витрат на утримання внутрішнього та зовнішнього освітлення міста з метою підвищення рівня енергоефективності світлотехнічного обладнання. Це перша програма, яка охоплює не тільки заходи з модернізації зовнішнього освітлення, але й включає заходи з енергоефективності внутрішнього освітлення.

Програмою запропоновано проведення повної заміни низькоефективних ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні лампи в будівлях бюджетних установ, адміністративних приміщеннях виконавчих органів міської ради та комунальних підприємствах, в місцях загального користування багатоквартирних житлових будинків, що знаходяться на обслуговуванні в житлово-експлутаційних організаціях (у Хмельницькому ще не створенні управляючі компанії, тому поки залишаються ЖЕКи), а також які використовуються в мережах зовнішнього освітлення міста Хмельницького.

Загальний обсяг фінансування програми становить 33 927,4 тис. грн., заходи до програми будуть реалізовуватися протягом 2-х років за рахунок коштів міського бюджету, коштів комунальних підприємств, житлово-експлутаційних організацій, кредитних та грантових.

Вже на сьогоднішній день розпочато заміну ламп в загальноосвітніх навчальних закладах міста Хмельницького. На черзі заміна в адміністративних приміщеннях та будівлях.

Підготовлено інформацію відділом енергоменеджменту Хмельницької міської ради.

Джерело: ecotown.com.uа

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!