Новини

Повернутися до переліку новин

Іноземці пропонують Полтаві свій план будівництва сміттєпереробного заводу

У Полтавській торгово-промисловій палаті відбулася зустріч з першим заступником голови ради директорів компанії «Mentor Group Holdings Consortium» (Румунія-Ізраїль) паном Станіславом Гроппа. Компанія нині одна із провідних  фінансових консалтингових компаній, що спеціалізуються на інвестиційних фондах Європейського фінансового ринку. Полтаві вона пропонує міжнародну екологічну програму  «Ekoverde», яка протягом останніх 2-х років допомагає  санітарній безпеці України  шляхом урегулювання ринку твердих побутових відходів. 

Йдеться про інвестиційні проекти з будівництва сміттєпереробних заводів «під ключ». Пропозиція цікава тим, що базується на приватному фінансуванні іноземними банками та приватними фондами без залучення  коштів з держбюджету. Як пояснив пан Гроппа,  компанія, яку він представляє, розробила спеціальний фінансовий механізм для втілення екопроекту.  Тим, хто зацікавиться можливістю нарешті допомогти Полтаві вирішити проблему з переробкою сміття та ще й заробити на цьому (адже  ТПВ можуть використовуватися у якості експорту)  «Mentor Group Holdings Consortium» надасть  проектування та інжиніринг, передові лінії для  обладнання для сортування  та виробництва біологічного компосту, спецтранспорт для збирання відходів,  сміттєві контейнери, спецпідготовку тощо. Розмір інвестицій у будівництво  одного сміттєпереробного заводу приблизно 15-35 мільйонів євро, які надаються підприємцям в якості кредиту для реалізації та управління проектом «під ключ».

- Переваги реалізації екологічної програми для місцевого бізнесу очевидні, - говорить пан Гроппа, - 100% європейських інвестицій,  щомісячний прибуток протягом 49 років ( строк оренди землі) з можливістю поновлення, по поверненню кредитних коштів право власності підприємством. Крім цього область має робочі місця,  поповнення місцевого бюджету.

За даними компанії «Mentor Group Holdings Consortium» Полтавська область потребує 7–ми міні-заводів із сортування та переробки твердих побутових відходів з об’ємом інвестицій понад 200 мільйонів євро. У наступному 2014 році компанія готова допомогти збудувати перших два заводи.

Планування та розміщення об’єктів компанія планує  обрати  спільно з органами державної влади. Участь Полтавської торгово-промислової палати в реалізації програми «Ekoverde» - це виявлення зацікавлених підприємців і організація їх зустрічі з представництвом компанії 30 вересня 2013 року.

Полтавська торгово-промислова палата

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!