Новини

Повернутися до переліку новин

Кабмін виділив 45 га лісу під сховище відпрацьованого ядерного палива

Кабінет Міністрів виділив 45,2 га лісу в Київській області в Зоні відчуження під будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №721.

"Вилучити з постійного користування... ліси ... загальною площею 45,2 гектара, розташовані між колишніми селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка та Стечанка у зоні відчуження ... та надати їх у постійне користування ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" для будівництва та експлуатації централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ...та будівництва під’їзної залізничної колії", - йдеться в документі.

Відзначається, що землю виділено із зміною цільового призначення з правом вирубування дерев і чагарників. Енергоатом" повинен відшкодувати збитки, завдані внаслідок вилучення землі і втрати лісогосподарського виробництва.

"Централізоване сховище буде розташоване у 30-кілометровій зоні відчуження території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, де населення постійно не проживає. Зона спостереження становитиме 600 метрів довкола його майданчика", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що під час експлуатації сховища будуть застосовані передові новітні технології та устаткування для зберігання відпрацьованого ядерного палива, запропоновані американською компанією Holtec International. 

Джерело: econews.bei.org.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!