Новини

Повернутися до переліку новин

Канадець збудував на острові фортецю з 40 тисяч пластикових пляшок

Канадець Роберт Бізо збудував на острові Бокас-дель-Торо, що на північному заході Панами, будівлю з 40 тисяч пластикових пляшок.

Пластикова споруда виглядає як справжня середньовічна фортеця.

Роберт Бізо шукав на Панамських островах спокою, але коли приїхав на Бокас-дель-Торо, на 62 квадратних кілометрах якого щороку опиняється 1,5 мільйона тонн пластикових відходів, взяв участь в очищенні острова від сміття.

Канадець збирає пластикові пляшки для реалізації проекту на своїй земельній ділянці. Експериментатор використовує лише типові пляшки з ПЕТ, оскільки інші види пластику містять забагато масел і легко займаються.

Пластикові пляшки складаються у металеві кошики, які є елементом фасаду будівлі. У кожну таку "клітку" вміщується 120 півторалітрових пляшок.

Всередині будівлі "стіни" обробляються тонким шаром бетону, який приховує пляшки.

«Для звичайних бунгало такий будівельний стиль є оптимальним, - пояснює Роберт Бізо. - Повітря у пляшках добре ізолює від спеки».

Фортеця з 40 тисяч пластикових пляшок, будівництво якої наразі завершується, покликана привернути увагу людства до сміттєвої проблеми. Передбачається, що вже цього року Роберт Бізо запросить до незвичайної споруди перших туристів.

Зібрані кошти канадець планує інвестувати у наступний проект - навчальний центр, у якому має намір демонструвати людям з країн, що розвиваються, способи використання пластикових пляшок як дешевого будівельного матеріалу.

Роберт Бізо сподівається, що його ініціатива стане в нагоді іншим раціоналізаторам і допоможе частково вирішити проблему пластикового сміття.

За даними організації "Океан майбутнього", щороку у світі виробляється близько 300 мільйонів тонн пластику, а переробляється лише невелика його частка. Велика кількість пластикового сміття потрапляє в Світовий океан – зокрема, у 2010 році - 4,8-12,7 мільйонів тонн відходів.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!