Новини

Повернутися до переліку новин

Квітневий випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» вже у продажу

Шановні читачі, свіжий випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» прямує до Вас. Якщо ви ВЖЕ передплатник, читайте випуск на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ, не чекаючи доставки Укрпоштою! 

Наше видання продовжує надавати реальну підтримку керівникам підприємств й екологам-практикам в реалізації природоохоронних заходів та підвищенні еколого-економічної ефективності підприємства. Щоб ви отримували максимум кайфу від роботи, щоб у вас було більше часу на позитив, ми підготували лайфхаки і сервіси для полегшення роботи. 

У цьому випуску ми зосередилися на дуже непростих питаннях. Чи потрібен дозвіл у сфері земельних відносин за наявності дозволу на виконання будівельних робіт? Дозвіл на зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок — існує чи ні? Що необхідно для отримання дозволу?

В Україні відсутня єдина методика, що дозволяє точно визначати валовий вміст і склад нафтопродуктів в ґрунтах. ГДК у сфері забруднення ґрунтів нафтопродуктами: яких термінових змін потребує методика щодо визначення розмірів шкоди? Які гранично допустимі концентрації потрібно встановити? — про це та багато іншого у цьому випуску!

Є проблема? — Маємо рішення. Читайте Топ-10 запитань-відповідей від експертів природоохоронної діяльності вже у свіжому випуску:

  • При проведенні планової перевірки Державною екологічною інспекцією були проведені заміри шкідливих речовин на котельні і виявлено перевищення норми викидів. Котельня є сезонною і з початком опалювального сезону 2020-2021 рр. працює в режимі пусконалагодження. Після підписання акта введення в експлуатацію і пусконалагоджувальних робіт буде підготовлено перелік документів на новий дозвіл на викиди відповідно до нового обладнання. Чи є правомірним під час проведення пусконалагоджувальних робіт рішення про накладення штрафу Державною екологічно інспекцією?
  • Вкажіть клас небезпеки або статтю ПКУ (243.2.001/243.2.004) для неметанових летких органічних сполук (НМЛОС), аби визначити екологічний податок?
  • Чи можливо викидати світлодіодні лампи в контейнери з твердими побутовими відходами на території підприємства?
  • До якого класу небезпеки відносяться відпрацьовані свинцеві акумулятори?
  • Наше підприємство надає в оренду офісні приміщення. На території є їдальня з дозвільними документами та власна котельня. Дозвіл на викиди в атмосферу дійсний (3 група). Щокварталу на територію підприємства без попередження прибуває представник ПрАТ «АК «Київводоканал» для здійснення відбору проб стічних вод, що скидає підприємство у систему міської каналізації. А також раз на 1-1,5 року — з плановою перевіркою інженер «Київводоканалу». Наскільки правомірними є дії працівників «Київводоканалу»? Чи маємо право підприємство про недопущення працівників на територію організації на період дії карантину?
  • Які потрібні документи та куди їх подавати на внесення змін до спеціального дозволу користування надрами (прісні води використання для господарчих та виробничих потреб)?
  • За якими критеріями визначається ступінь ризику суб'єкта господарювання?
  • Чи потрібно проводити процедуру ОВД для нового будівництва комплексу мийки залізничного рухомого складу на території проммайданчика підприємства?
  • При обробці продукції утворюються відходи — листя капусти, які тимчасово зберігаються на території ферми, після завершення роботи вивозяться на свої поля. За сто метрів від купи листя розташована водяна свердловина, поряд — фермерські господарства, які займаються вирощуванням курей та свиней. Наскільки законодавчо та санітарно-правомірним є використання тимчасового утримання відходів капустяного листя біля прилеглого житлового фонду?
  • Підприємство здійснює надання послуг з водопостачання, водовідведення та очищення стічних вод міста. У процесі виробничої діяльності накопичуються різні види відходів, зокрема осад від очищення стічних вод (ОСВ). Даний вид відходів утворюється внаслідок 50-річного терміну експлуатації міських очисних споруд в процесі біологічного очищення стічних вод. Зазначений вид відходів накопичився на майданчиках компостування (МВВ), площею десь 5,5 га обсягом понад 100 000 м3. Підприємством було проведено низку науково-дослідних робіт щодо можливості застосування відходів у аграрному секторі. За результатами досліджень — патогенні мікроорганізми відсутні. Висновки щодо осаду стічних вод обумовлюють значні перспективи застосування їх як добрива. Чи може підприємство передати зазначені відходи фермерським господарствам на безоплатній основі? Та яким чином регулюються такі дії?

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!