Новини

Повернутися до переліку новин

Київ об’єднають велодоріжками з Ірпінем, Вишгородом, Бояркою та Броварами

Київ об’єднають велодоріжками з Броварами, Борисполем, Вишгородом, Бортничами, Бояркою та Ірпінем.

Про це йдеться у основній концепції розвитку велосипедноїінфраструктури, яку депутати Київради та громадськість обговорять найближчим часом.

Документ, над яким працювали українські та зарубіжні фахівці під егідою департаменту архітектури і містобудування, передбачає створення протягом наступних 15 років 1100 км велосипедних магістралей, 152 км – приміських та 124 км – рекреаційних веломаршрутів. Зокрема, магістральні веломаршрути зв'яжуть віддалені райони Києва з великими торговими та розважальними центрами у радіусі 5-10 кілометрів.

Підвізні маршрути довжиною 2-4 км мають зв'язати віддалені житлові масиви зі станціями метро і транспортними пересадочними вузлами, де будуть організовані перехоплюючі велопаркінги.

Другорядні маршрути прокладуть після магістральних, це в основному проїзди всередині кварталів житлових масивів. В першу чергу почнуть створювати рекреаційні маршрути, частина з яких вже "обкатана" на міських велопробігах і знайома більшості столичних велосипедистів.

Головний рекреаційних маршрут довжиною 52 кілометри проляже від Європейської площі через Труханів острів, острів Муромець, до озера Алмазне і парку "Перемога", а далі - до Гідропарку і Дніпровської набережної. Північний рекреаційний маршрут прокладуть від Пущі-Водиці через село Мощун, Межигір'я до траси на Вишгород, південний - від Феофанії через Національний виставковий центр до Голосіївського парку, південно-дніпровський - від Набережно-Корчуватської, через острова Галерний і Жуків до вулиць Новопирогівської і Лютневої.

Маршрути в приміській зоні планують зробити довжиною не більше 25 км. Велодоріжками зв'яжуть Бровари зі станцією метро "Чернігівська", Бориспіль (а також села Гора, Щасливе) зі станцією метро "Бориспільська", Васильків, Глеваху, Малютинку, Боярку, Тарасівку, Вишневе - зі станцією метро "Теремки", Бортничі, Гнідин, Вишеньки - зі станцією метро "Бориспільська", Ірпінь - зі ст. метро "Академмістечко", а Вишгород - з вулицею Богатирською і станцією метро "Героїв Дніпра".

За оцінками експертів, рельєф Києва дозволяє їздити на велосипеді всюди і в будь-яку погоду. «Якщо правильно організувати рух і нанести розмітку, то їзда на двоколісному буде безпечною, - наголошують фахівці. - Пересування на велосипеді покращує здоров'я і позбавляє від простою у пробках».

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!