Новини

Повернутися до переліку новин

Ліцензія на поводження з небезпечними відходами суб’єкта господарювання — анульована чи ні?

Головне в публікації:

  1. Підстави для прийняття рішення про анулювання ліцензії
  2. Реальний приклад виборювання суб’єктом господарювання відновлення порушених прав у сфері ліцензування
  3. Розгляд деталей судової справи
  4. Коментар щодо виконання судових рішень

Незважаючи на те що на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України регулярно оновлюється й оприлюднюється інформація ліцензійного реєстру щодо поводження з небезпечними відходами, у суб’єктів господарювання, які є утворювачами відходів, а також у тих, хто здійснює ліцензійну діяльність щодо поводження з небезпечними відходами, виникає багато запитань щодо його відповідності.

Від фірми, що займається діяльністю у сфері поводження з небезпечними відходами надходить комерційна пропозиція щодо умов передачі відходів на утилізацію. До листа додаються дозвільні, ліцензійні та правовстановлюючі документи підприємства, у тому числі й ліцензія на поводження з небезпечними відходами! З метою перевірки контрагента заходжу на сайт Мінприроди й бачу — ЛІЦЕНЗІЮ АНУЛЬОВАНО!
Телефоную в цю фірму й повідомляю, що негарно з їхнього боку надавати неправдиву інформацію щодо ліцензійних документів. У відповідь мені повідомляють: «Відповідно до рішення суду № … від … року наказ про анулювання ліцензії Міністерства екології та природних ресурсів України визнано протиправним, він підлягає скасуванню!».

Виникає запитання: чому в реєстрі не відображено, що наказ скасовано, адже реєстр оновлено вчорашнім днем? Все ж таки: анульовано ліцензію суб’єкту господарювання чи ні? Які ризики для підприємства при роботі з такою фірмою.

Суспільні відносини у сфері ліцензування видів господарської діяльності, виключний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, уніфікований порядок їх ліцензування, нагляд і контроль у сфері ліцензування, відповідальність за порушення законодавства у сфері ліцензування видів господарської діяльності регулює Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 2 березня 2015 року № 222-VIII (далі — ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності»).

Відповідно до частини першої статті 3 ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності» Кабінетом Міністрів України затверджено Перелік органів ліцензування. Пунктом 14 Переліку встановлено, що Мінприроди є органом ліцензування господарської діяльностей з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, а також поводження

Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 3, 2019 Матеріал підготувала Марина Тимошенко, експерт журналу

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 3, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!