Новини

Повернутися до переліку новин

Львівщина планує залишити лише 7 полігонів ТПВ

Протягом наступних 5 років на території Львівщини повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища. Про це йдеться у проекті Програми поводження з ТПВ у Львівській області на 2017-2022 роки, який є у розпорядженні Варіантів.

До 2022 року на території області працюватимуть 7 полігонів ТПВ із 21 санкціонованого, що діють сьогодні, – йдеться у документі, який розробив департамент розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА.

На діючих сміттєзвалищах Львівщини на сьогодні накопичено вже понад 4 мільйони тонн ТПВ, відсоток заповнення полігонів становить 70%.

Тому аби оптимізувати систему поводження з ТПВ та унеможливити перевантаженості діючих сміттєзвалищ, облдержадміністрація береться рекультивувати 14 санкціонованих полігонів та ще 154 стихійні сміттєзвалища, що утворились на території районів області.

Рекультивують такі сміттєзвалища: у Бродах – до 2019 року, у Бориславі – до 2022 року, у Жидачеві – до 2020 року, у Раві-Руській – до 2019 року, у с. Єлиховочі Золочівського району – до 2022 року, у Миколаєві – до 2020 року, у с. Липники Мостиського району – до 2020 року, у с. Ясева Перемишлянського району – до 2018 року, у Радехові – до 2019 року, у Сокалі – до 2021 року, у Белзі – до 2019 року, у смт. Стара Сіль Старосамбірського району – до 2021 року, в смт. Бориня Турківського району – до 2018 року, а також сміттєзвалище у Грибовичах, яке сьогодні закрите, – до 2022 року.

Загальна площа сміттєзвалищ, які повинні рекультивувати і закрити, становить 151,7 га. Також сюди входить і 133,1 га землі, якою зайняті стихійні звалища в області.

Щодо вартості рекультиваційних робіт, то наразі жодних цифр у проекті Програми поводження з ТПВ немає. Джерелами фінансування вказані місцеві, обласний та державний фонди охорони навколишнього природного середовища, ґранти.

Читайте унікальний практикум у номерах журналу «Екологія підприємства» — «Управління відходами — 2017: 50 головних запитань. Міжнародний досвід. Практика України».

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!