Новини

Повернутися до переліку новин

Львівські депутати погодили отримання 35 млн євро кредиту ЄБРР на сміття

Львівська міська рада сьогодні, 20 грудня, під час сесії затвердила договори на отримання кредиту та ґранту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. «За» проголосували 38 депутатів, про це повідомляє Львівський портал.

ЛКП «Зелене місто» цього року вже підписало відповідні кредитні договори з ЄБРР, а Львівська міська рада – договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту поводження із твердими побутовими відходами.

Відтак для того, щоб всі ці договори вступили в дію, а сам проект поводження з ТПВ продовжували реалізовувати, їх ще мала затвердити сесія Львівської міськради відповідною ухвалою.

Пакет фінансування включає 13-річний кредит ЄБРР у розмірі 20 млн євро під гарантію міста, інвестиційний ґрант до 10 млн євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля (E5P), який повертати не потрібно, а також пільговий кредит в розмірі 5 млн євро від Фонду чистих технологій (ФЧТ).

За ці кошти у Львові збираються збудувати сміттєпереробний комплекс, а також провести комплексну рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища завершать через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати з 2019 року.

Проект майбутнього сміттєпереробного заводу, що знаходитиметься на вул. Пластовій, 13, розробляє львівська компанія Інститут проектування «Комфортбуд».
Будувати сам завод зголосилися спочатку 12 компаній, а нещодавно цей список зменшився вже до 5 фірм.

Водночас у липні у Львові з ініціативи місцевих мешканців відбулись громадські слухання щодо сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Проти його будівництва проголосували 325 людей з 352 зареєстрованих. Позицію місцевих жителів підтримували й депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13.

Мешканці Знесіння та Кривчиць оскаржують у суді видані мерією навесні містобудівні умови та обмеження на будівництво сміттєпереробного заводу, відтак мерія нещодавно вирішила видати нові.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.portal.lviv.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!