Новини

Повернутися до переліку новин

McDonald's відмовляється від пластикових трубочок

Пластикові трубочки - це маленький аксесуар нашого способу життя, яке постійно проходить в русі, але цей шматочок пластику дуже впливає на навколишнє середовище. Кожен день люди виробляють і використовують 500 000 000 трубочок, і практично кожна з них потрапляє на смітник або в водоканали, де пластмаса розкладається близько 200 років, вивільняючи токсини в навколишнє середовище. І все це тільки заради того, щоб ми могли пити наші газовані напої через трубочку.

Тому McDonald's робить великий крок у напрямку викорінення цієї проблеми: починаючи з травня всі ресторани швидкого харчування McDonald's у Великобританії будуть обходиться без пластикових трубочок, - пише FacePla.net.

У гіганта швидкого харчування у Великобританії налічується 1 300 ресторанів, і всі вони почнуть тестувати використання паперових трубочок замість пластмасових. Трубочки також будуть зберігатися за прилавком і надаватися тільки тим клієнтам, які про них попросять, що ще більше скоротить кількість відходів, причина яких наші банальні звички.

«Скорочення і використання пластмас надзвичайно важливе питання для нашого бізнесу, для країни і для суспільства», - сказав виконавчий директор компанії Пол помру (Paul Pomroy).

«Ми прагнемо зменшити наш вплив на навколишнє середовище, і ми можемо і хочемо бути частиною рішення ... ми знаємо, що можна зробити багато чого», - додає чоловік.

Пластикові трубочки, які наразі використовують McDonald's, вже піддаються переробці, але компанія заявляє, що реагує на зростаюче несхвалення їх використання з боку громадськості.

Тільки у Великобританії щороку використовується близько 8,5 мільярда одноразових пластикових трубочок, а ці трубочки - один з десяти типів сміття, який найчастіше зустрічається на пляжах по всьому світу. Фактично, за останні 25 років понад 6 мільйонів трубочок були зібрані з пляжів під час щорічних заходів з прибирання територій

З іншого боку, паперові трубочки здатні біологічно руйнуватися, а також менш токсичні у процесі виробництва.

McDonald's вирішив приєднатися до зростаючого списку ресторанів, стартапів, міст і навіть королівського двору, які працюють над усуненням пластикової залежності. У Великобританії, зокрема, мережі ресторанів Wetherspoons і Pizza Express відмовилися від пластикового посуду, і сама королева Англії заборонила використання пластику в ресторанах на території королівського двору на початку цього року.

У ряді міст по всій країні також прийняті закони, що обмежують або забороняють використання пластикового посуду, включаючи Портленд, Малібу, Сіетл, Девіс, Сан-Луїс-Обіспо, Майамі-Біч і Форт-Майерс. І компанії працюють над творчими методами для заміни пластикових трубочок, наприклад, Lolistraw пропонує барвисті і забавні їстівні трубочки з водоростей.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!