Новини

Повернутися до переліку новин

«Міграція – загадка, яку загадали птахи»

До Всесвітнього Дня Мігруючих птахів, який цього року відзначили 10 травня під гаслом «Міграційні шляхи: перелітні птахи та туризм» у Яворівському національному природному парку (Львівська область) відбулася цікава пізнавальна екскурсія «Спостереження за водно-болотними птахами верхньої течії р. Верещиця».

Екскурсію для учнів 10-11 класів Івано-Франківської школи провів науковий співробітник Яворівського НПП Сергій Стельмах. Каскад ставів у верхній течії русла річки Верещиці є привабливим місцем для гніздування і перепочинку великої кількості водно-болотних птахів. Під час весняної міграції тут можна зустріти низку видів, які у нас не гніздуються, а саме: гоголь, чернь морська, шилохвіст, свищ, гуменник, гуска білолоба тощо. Відвідавши такі екскурсії можна поспостерігати за птахами різних видів і водночас відпочити – адже це мандрівка до позитивного джерела емоцій як для малечі так і для дорослих.

Окрім цього фахівцями Яворівського НПП також було проведено ряд екологічних уроків-презентацій для учнів шкіл Яворівського району. Тематика уроків: «Міграція – загадка, яку загадали птахи», на яких розкрите питання міграції пернатих, значення України, а зокрема Розточчя, в системі Євро-Азійсько-Африканських міграцій птахів тощо.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!