Новини

Повернутися до переліку новин

Міндовкілля наголосило на важливості принципів зеленого курсу для відбудови України

Міндовкілля наголосило на важливості принципів зеленого курсу для відбудови України на події “Повоєнний розвиток України більш екологічні та стійкі муніципалітети”, яка відбулася 5 грудня в українському павільйоні на COP28 в Дубаї. 

Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Власенко, відкриваючи подію, наголосив, що повноцінне відновлення України може розпочатися лише після остаточного звільнення наших територій, але вже зараз ми маємо закласти фундамент повоєнної відбудови. 

“План відновлення має базуватись на принципах зеленої відбудови, яка є необхідністю для подальшого економічного розвитку регіонів України, їх енергетичної незалежності та інвестиційної привабливості. Відновлення має відбуватися із залученням найсучасніших екологічних технологій, адже наше завдання – не просто повернутися на довоєнний рівень, а розбудувати нову економічну модель, яка базуватиметься на засадах сталого розвитку та зеленого курсу”, – сказав Сергій Власенко. 

Участь у події взяли експерти Угоди мерів – Схід Оксана Кисіль та Максим Верещак, а також – мери та заступники мерів міст України, які є підписантами Угоди.  Вони розповіли про основні безпекові, економічні, корупційні, інституційні та інші виклики, які стоять перед громадами та способи їх подолання на шляху до досягнення кліматичних цілей. 

Відома науковиця, ключова експертка проєкту APENA3 Світлана Краковська презентувала напрацювання проєкту по розробці регіональних стратегій адаптації до зміни клімату для Миколаївської, Львівської та Івано-Франківської областей. Окремо вона зупинилася на Методології, яка була розроблена експертами APENA3 у співпраці з Міндовкіллям. А також розповіла, як, згідно із Методологією відбувалася оцінка ризиків для різних секторів економіки та їх вразливості до кліматичного впливу, і як створювалися кліматичні сценарії для кожного регіону. 

Колаборація на всіх рівнях – від Національного до локального, залучення міжнародних експертів та українських науковців є надзвичайно важливими елементами створення дійсно ефективної державної кліматичної політики та підґрунтя для майбутньої зеленої відбудови України. 

 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!