Новини

Повернутися до переліку новин

Міністр Олег Проскуряков зустрівся із виконавчим секретарем Європейської Економічної Комісії ООН Свеном Алкалаєм

15 листопада 2013 року в рамках робочої поїздки Міністра Олега Проскурякова до м.Женева відбулася його зустріч із виконавчим секретарем Європейської Економічної Комісії ООН Свеном Алкалаєм.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання взаємодії  в рамках механізмів конвенції  Еспо, а також визначили перспективні напрямки взаємодії в форматі Україна – ЄЕК в екологічній сфері.

Свен Алкалай відзначив, що вважає проведення у м.Києві у червні 2014 року  6-ї Наради Сторін Конвенції Еспо – досить важливий крок в контексті підвищення ролі та впливу України на екологічну політику в європейському та світовому контексті. Міністр Олег Проскуряков, у свою чергу наголосив, що Україна грунтовно готується до цього заходу.

Очільник Мінприроди проінформував Свена Алкалая про поступ нашої держави в контексті імплементації норм міжнародних інструментів у сфері екології в транскордонному контексті. Зокрема, відзначив про підготовку до розгляду у Верховній Раді проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації положень Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті.

Олег Проскуряков повідомив про роботу спрямовану на виконання плану імпементації 31 директиви екологічного спрямування з метою наближення законодавства України до законодавства ЄС та звернувся до С. Алкалая посприянти у запрошенні міністрів екології та енергетики на сегмент високого рівня зустрічі сторін. Свен Алкалай запевнив Міністра, що особисто візьме участь у зустрічі сторін в Києві.

Окрім того сторони обговорили питання взаємодії України з сусідніми державами в контексті положень Конвенції.

Міністр Олег Проскуряков також зустрівся з керівництвом Департаменту ЄЕК ООН з питань екології, керівниками делегацій країн-членів Конвенції Еспо, що беруть участь у 3-му засіданні робочої групи з оцінки впливу на навколишнє середовище і стратегічної екологічної оцінки, зокрема Австрії, Литви, Румунії та Молдови.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!