Новини

Повернутися до переліку новин

Мінприроди наполягає на необхідності зваженого підходу до питання будівництва малих ГЕС на гірських річках Карпатського регіону

Комплекс проблем, пов’язаних із будівництвом об’єктів малої гідроенергетики на гірських річках Карпатського регіону потребує негайного вирішення на державному рівні із залученням усіх зацікавлених центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, неурядових громадських організацій та об’єднань, місцевих громад.

Про це 29 травня 2014 року заявив Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

«Проекти будівництва малих ГЕС повинні розроблятись з урахуванням розвитку екомережі, планів управління басейнами річок, розвитку природно-заповідного фонду, вимог міжнародних договорів України, - зауважив очільник Мінприроди, - Міністерство наполягає на необхідності зваженого підходу до питання будівництва малих ГЕС на гірських річках Карпатського регіону та вважає, що рішення щодо будівництва таких гідроелектростанцій мають прийматись у кожному конкретному випадку з урахуванням потенційних екологічних ризиків і наслідків».

Андрій Мохник відзначив, що Державна екологічна інспекція України отримала завдання здійснити перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства при будівництві всіх малих ГЕС на гірських річках Карпатського регіону. У випадку виявлення порушень будівництво буде призупинено.

Також Міністр додав, що Мінприроди ініціюватиме збільшення штрафів, відшкодування завданих довкіллю збитків та притягнення до кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства осіб, винних у цьому.

«Ми повинні думати не тільки про себе і сьогоднішній день, але й про наступні покоління, що ми передамо в спадок нашим дітям. Потрібно знайти баланс між питанням енергетичної незалежності держави та збереженням навколишнього середовища», - наголосив Андрій Мохник. 

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!