Новини

Повернутися до переліку новин

МІНПРИРОДИ НАЙКРАЩЕ СПРАВЛЯЄТЬСЯ З ПРОЦЕДУРОЮ ЛЮСТРАЦІЇ

9 вересня 2014 року в Будинку Уряду Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник дав брифінг на тему «Руйнування корупційних схем в Мінприроди». Серед найбільших досягнень у цій галузі він назвав: «Реальне скорочення дозвільних процедур, розслідування діяльності попередніх керівників (в тому числі і керівників структурних підрозділів Міністерства), та налагодження чітких зрозумілих і прозорих схем проведення процедур, визначених чинним законодавством».

 Для початку Міністр розповів про кадрові зміни: «Впродовж березня – серпня 2014 року в Міністерстві екології та природних ресурсів України було проведено низку кадрових змін, які насамперед стосувалися вищої та середньої ланки. Так, з початку березня було звільнено всіх заступників міністра, трьох радників, чотирьох директорів департаментів та одного заступника директора департаменту, одного начальника управління та трьох начальників відділів. Було повністю змінено також керівництво трьох центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координує Мінприроди: Державної служби геології та надр, Державної екологічної інспекції та Державного агентства екологічних інвестицій».

Далі Андрій Мохник зупинився на спрощенні дозвільних процедур: «Скасовано ліцензію на провадження господарської діяльності зі збирання та заготівлі окремих видів вторинної сировини та 9 документів дозвільного характеру у сфері поводження з відходами та небезпечними речовинами. Це зменшить навантаження на суб’єктів господарювання та унеможливить корупційну складову». Він нагадав також, що окремо перевіряють використання «кіотських грошей»: «Одержувачем цих коштів та замовником робіт було визначено Державне підприємство «Держекоінвест». Перевірка фактичного виконання робіт виявила низку незаконних операцій. Крім того, після службового розслідування щодо діяльності керівництва Держекоінвестагентства, було звільнено Першого заступника Голови Коваля М.І. та його заступника Писаренка О.О».

Андрій Мохник розповів також і про перевірку діяльності Держгеонадр України. «Ламаються корупційні схеми. Анульовано спеціальні дозволи на користування надрами ТОВ «Голден Деррік», що його пов,язують з «сім`єю» Януковича». 

 Загалом, як відзначив керівник Міністерства: «Незалежні експерти визнали, що Мінприроди найкраще справляється з процедурою люстрації, порівняно з іншими органами виконавчої влади». 

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!