Новини

Повернутися до переліку новин

МІНПРИРОДИ ПРЕДСТАВИЛО НАЦІОНАЛЬНУ СТРАТЕГІЮ НАБЛИЖЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ДО ПРАВА ЄС В ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ

21 серпня 2014 року в Міністерстві екології та природних ресурсів  відбулося представлення Національної стратегії наближення (апроксимації) законодавства України до права ЄС у царині охорони довкілля. Серед запрошених були: керівники структурних підрозділів Мінприроди, керівники інших міністерств та  центральних органів виконавчої влади а також представники міжнародних організацій.

У своїй вступній промові Міністр  подякував Європейському Союзу та Представництву Європейського Союзу в Україні за сприяння проекту технічної допомоги ЄС «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки». Він також окремо зазначив: «Цей документ є наступним послідовним кроком у стратегічному плануванні та організації роботи з виконання Угоди про асоціацію в напрямку «Навколишнє середовище».

Загалом під час зустрічі було розглянуто дві  найважливіші стадії процесу апроксимації:  приведення законодавства країни у відповідність до вимог права ЄС  та практичному  впровадженні  вимог і стандартів ЄС.  На думку Міністра екології та природних ресурсів: «Імплементація вимагатиме значних ресурсів: часу, фінансових і людських. Тому Угодою про асоціацію на імплементацію відведено від двох до десяти років, а у низці випадків термін визначатиметься Радою асоціації в залежності від досягнутого прогресу. Загальна сума вартості робіт з транспозиції та заходів з імплементації становить близько півмільярда гривень.  Однак, ця цифра охоплює тільки ті заходи, що їх передбачає  Додаток ХХХ до Угоди про асоціацію. Повне впровадження напряму «Навколишнє середовище» потребує значно більших коштів. За досвідом держав-членів ЄС витрати на повне впровадження становлять у середньому близько 1 тис. євро на особу».

Наприкінці обговорення  було висловлено тверде переконання, що  реалізація Стратегії відкриє шлях до переговорного процесу щодо членства України у Європейському Союзі.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!