Новини

Повернутися до переліку новин

Мінприроди проти перетворення Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» в мисливські угіддя

Міністерство екології та природних ресурсів України проти надання у користування мисливських угідь у межах Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». Відповідний лист Мініприроди направило до Волинської  обласної ради, до компетенції якої  належить надання у користування мисливських угідь.

Нагадаємо, що  8 липня 2016 року  на засіданні  профільної комісії Волинської обласної ради депутати  погодили надання   мисливських угідь на площі 16899 га  ГО «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» та ГО Товариство мисливців та  рибалок «Легіон», а по суті у приватні руки,  за рахунок  площ  ДП «Цуманське лісове господарство», з яких  10831 га входить до складу національного природного парку. Підтримало пропозицію, щодо  вилучення  та надання  мисливських угідь на території парку, Державне агентство  лісових ресурсів  України.

Реагуючи на дану ситуацію заступник Міністра екології та природних ресурсів України  Віктор Вакараш звернувся до  Волинської обласної ради  з вимогою не допустити  порушення вимог природоохоронного законодавства  та  вжити заходів щодо недопущення надання у користування мисливських угідь у межах Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

У  листі Міністерство екології та природних ресурсів України  зазначило, що Указом Президента України від 22.02.2010 № 203/2010  на території Ківерцівського району Волинської області створено Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща»  та у встановленому порядку спеціальну адміністрацію парку, яка здійснює заходи щодо його становлення.

Згідно Указу до складу Парку увійшли 1606 га земель Державного підприємства «Цуманське лісове господарство», які надаються йому у постійне користування та 18148,5 га земель цього господарства, які не вилучаються у землекористувача, а саме державне підприємство добровільно відмовилося від права користування мисливськими угіддями, в тому числі у межах Парку. Крім того, відповідно до статей 16, 21 ЗУ «Про природно-заповідний фонд України» на територіях національних парків мисливство заборонено, а ведення мисливського господарства не належить до їх основних завдань.

Разом з тим, він підкреслив, що  зважаючи на те що, мисливство у межах  національного парку заборонене, погодження Держлісагентством надання у користування угідь  суперечить вимогам ЗУ «Про природно-заповідний фонд України» та  створює перешкоди у діяльності парку, закладаючи  передумови до конфлікту між спеціальною адміністрації національного парку з можливим користувачем мисливських угідь.

Відповідні листи були направлені до  Адміністрації Президента, України, Міністерства аграрної політики України та Державного агентство лісових ресурсів.

Джерело: Мінекології

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!