Новини

Повернутися до переліку новин

Моніторинг довкілля: Україна і Фінляндія обговорили розбудову системи моніторингу атмосферного повітря за європейськими стандартами

Україна та Фінляндія посилюють співпрацю задля розбудови сучасної системи моніторингу якості повітря в Україні. Зокрема, у межах візиту фахівців Міндовкілля у Гельсінкі обговорювались питання реалізації майбутнього проєкту «Українсько-Фінська інституційна співпраця у сфері моніторингу атмосферного повітря».

Основними цілями проєкту є модернізація мережі спостережень за якістю повітря відповідно до стандартів ЄС та експертна підтримка для подальшого створення Національної референс-лабораторії. Зокрема, планується встановлення пунктів спостережень, що збирають дані про якість повітря в режимі реального часу, та використання сучасних підходів до оцінювання цієї якості за допомогою методів моделювання та супутникових даних.

Українська делегація також відвідала референс-лабораторію в Фінляндії та долучилась до вивчення досвіду використання моделювання якості повітря для оперативного моніторингу та конкретних цілей державного природоохоронного управління.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року під час Міжнародної конференції «United for Justice. United for Nature» Фінляндія в рамках імплементації п. 8 Формули Миру Президента Володимира Зеленського висловила готовність допомогти Україні реалізувати проєкт «Українсько-Фінська інституційна співпраця у сфері моніторингу атмосферного повітря». Наразі проєкт спільно доопрацьовується та згодом буде переданий на погодження Міністерству закордонних справ Фінляндії.

Посилення співпраці з Фінляндією у цьому напрямку дозволить Україні наблизитися до впровадження стандартів ЄС у сфері якості атмосферного повітря та збільшить спроможність державних органів у визначенні впливу війни на його якість.

Джерело: Міндовкілля

 

Також читайте, про особливості нормування викидів речовин в атмосферне повітря в статті  "Нормування викидів речовин в атмосферне повітря" системи «Онлайн-консультант еколога підприємства».

 

Електронна система є надійним інструментом в роботі кожного відповідального за природоохоронну безпеку на підприємстві.

Вона покликана допомогти:

  • вирішити Ваш індивідуальний запит;
  • скласти основні форми екологічної звітності;
  • отримати дозволи та ліцензії на здійснення операцій з управління відходам;
  • підготувати необхідну документацію для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами;
  • вчасно подати основну екологічну звітність.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!