Новини

Повернутися до переліку новин

Monsanto планує виробляти на новому заводі на Житомирщині насіння для українського ринку

У серпні 2018 року може почати працювати новий насіннєвий завод компанії Monsanto, провідного виробника насіння у світі.

На сайті Житомирської обладміністрації повідомляють: «У Житомирській області в 2018 році відкриється новий насіннєвий завод, який вироблятиме високоякісне насіння кукурудзи. Завод буде кращим, ніж аналогічний у США – сортувальна лінія буде ділити кукурудзу на пʼять фракцій».

Насіннєвий завод буде розташовуватися в селі Почуйки Попільнянського району. Його будівництво почалося в 2014 році. Завод будується з дотриманням всіх екологічних норм на базі вже існуючого насіннєвого заводу. Планується створити200-300 робочих місць у  результаті запуску заводу.

У січні 2017 року АМКУ дозволив ТОВ «Монсанто насіння» (Київ) отримати контроль над активами входить в компанію «Ерідон» приватного сільгосппідприємства «Україна» (с. Почуйки, Житомирська обл.) – земельною ділянкою та обʼєктами, які разом складають цілісний майновий комплекс, призначений для переробки насіння кукурудзи.

Monsanto планує виробляти на новому заводі насіння для українського ринку, а в майбутньому – для експорту на ринки інших країн. Зараз близько 50% насіння кукурудзи «Декалб» для українського ринку компанія виробляє в нашій державі.

Нагадаємо, Monsanto почала виробництво насіння кукурудзи в Україні, співпрацюючи з українськими партнерами, з 2008 року. Компанія планує продовжувати співпрацю з українськими насіннєвими заводами, розташованими в інших областях України, і надалі здійснюючи інвестиції для розширення програми виробництва насіння в Україні.

Компанію Monsanto засновано в 1901 році зі штаб-квартирою в Сент-Луїсі (США). У 404 підрозділах компанії в 66 країнах світу працює більше 20 тис. працівників. У 1991 році Monsanto стала першою іноземною компанією, яка підписала контракт на поставку засобів захисту рослин в Україні. У 1992 році був відкритий її київський офіс.

«Монсанто Україна» виробляє та імпортує насіння кукурудзи, ріпаку та овочів тільки традиційної селекції. Насіння кукурудзи та ріпаку «Монсанто» представлені в Україні брендом «Декалб», насіння овочів – брендами «Семініс» і «Де Ройтер», засоби захисту рослин – брендами «Раундап», «Харнес», «Монітор», «Гвардіана Тетра» і «Актімум».

У  № 7 журналу «Екологія підприємства» ми розглянемо проблему використання  пестицидів. Про економічну вигоду та екологічні наслідки застосування, систему контролю за використанням пестицидів та її недоліки й інші відповіді на запитання шукайте у матеріалі «ПЕСТИЦИДИ: велика шкода, мала користьVS панацея для аграрія».

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!