Новини

Повернутися до переліку новин

На Грибовицькому звалищі пробурять 18 свердловин для видобутку біогазу

На Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів пробурять 18 свердловин для видобутку біогазу.

Як зазначає заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, наразі тривають підготовчі роботи з рекультивації Грибовицького полігону, передає Львівська міська рада. 

«Спільно з ДСНС ще влітку на Грибовицькому сміттєзвалищі було змонтовано два резервуари з водою по 75 м3 і встановлено додаткові пожежні щити та інвентар для оперативного реагування у разі загоряння, - розповідає він. - Вже проведено конкурс на будівництво 18-ти пілотних свердловин для повної дегазації полігону, а також практично готовий проект першочергових невідкладних заходів на частині полігону, де відбувся зсув, аби зупинити витік фільтратів».

Наразі вже визначений переможець конкурсу, ініціатором якого виступила французька компанія Egis, продовжує Сергій Бабак. 

«Свердловини будуть рівномірно розміщені по полігону і дозволять оцінити кількість і якість біогазу, - пояснює заступник міського голови Львова. - За результатами буде розроблено проект з повної дегазації полігону».

Основні технічні рішення, які будуть закладені в основу і вже частково виконуються в рамках проекту рекультивації Грибовицького полігону, пропонує французька компанія Egis, говорить Сергій Бабак.

«Раз в місяць НУ "Львівська політехніка" проводить дослідження щодо схилу – визначає чи рухається полігон, - розповідає заступник міського голови Львова. – Оскільки роботи на об'єкті підвищеної небезпеки можна виконувати тільки за проектом ліцензованої організації, ми використовуємо всі пропозиції французьких фахівців, які також надаються проектним організаціям, зокрема "Гірхімпрому" для реалізації проект з рекультивації полігону".  

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!