Новини

Повернутися до переліку новин

На Херсонщині під об'єкти альтернативної енергетики відведено понад три тисячі гектарів

На сьогодні у Херсонській області для розміщення об’єктів альтернативної енергетики відведено земельні ділянки загальною площею 3,196 тис. гектарів. З них, найбільші площі земель виділені у Каховському районі – 1,553 тис. га на території Василівської і Червоноперекопської сільських та Любимівської селищної рад, а також у Чаплинському районі – 1,32 тис. га на території Григорівської, Першокостянтинівської, Строганівської, Павлівської сільських рад. Крім того, для цих цілей земельні наділи відведені у Великолепетиському, Великоолександрівському, Високопільському, Генічеському, Горностаївському, Каланчацькому, Новотроїцькому та Скадовському районах.

Загальна сума коштів, що надходять до місцевих бюджетів від використання земельних ділянок для розміщення сонце- та вітроелектростанцій, становить близько 2 млн. грн. щорічно.

Наразі триває розробка та погодження проектної документації щодо відведення земельних ділянок під об’єкти альтернативної енергетики загальною площею близько 100 гектарів.

Крім того, сформовано перелік із 15 земельних ділянок державної власності площею 1,2 тис. га, на яких можливо реалізовувати проекти з розміщення об’єктів альтернативної енергетики. Ці наділи підібрані з урахуванням компактного розташування трансформаторних підстанцій та ліній електропередач необхідної потужності для передачі електричної енергії.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!