Новини

Повернутися до переліку новин

На Кам’янець-Подільській фортеці встановлять енергоефективне освітлення за світовими стандартами

За ініціативи представників Інституту національної пам'яті Польщі, на Кам’янець-Подільській фортеці встановлять енергоефективне освітлення за світовими стандартами. Проект фінансуватиметься польською стороною, а за його реалізацію відповідатиме муніципалітет.

За словами мера Камянця-Подільського Михайла Сімашкевича, оновлене енергоефективне освітлення фортеці планують встановити вже наступного року. Зокрема, мер зауважує, що жодна копійка, яка буде витрачена на проект, не відобразиться на  квитках на відвідування музеїв чи галерей міста. За останніх 15 років це вже третя спроба оновлення освітлення Кам'янець-Подільської фортеці.

Проекти з освітлення архітектурних пам’яток обов’язково узгоджуються з міжнародними фахівцями і практично щоразу отримують кошти на реалізацію від світової спільноти. Сьогодні у Кам'янці-Подільському освітлюється вночі 15 древніх архітектурних споруд.

Довідка! Кам'янець-Подільська фортеця відома з XIV століття як частина оборонної системи міста, колишньої столиці Подільського князівства XIV–XV ст., Подільського воєводства XV-XVIII ст., а далі — Подільської губернії (1793-1924 pp.). Пам'ятка входить до складу Національного історико-архітектурного заповідника «Кам'янець», що належить до «Семи чудес України».Фортеця неправильної чотирикутної форми. Оточений високими мурами замок має 11 мурованих башт.

Зверніть увагу! У № 9 журналу «Екологія підприємства» — матеріал: «Люмінесцентні лампи: можливість економії чи джерело екологічних проблем?»

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!