Новини

Повернутися до переліку новин

На підприємство прийшла перевірка: дії еколога. Концепція реформування системи природоохоронного нагляду в Україні

На підприємство прийшла перевірка: дії еколога. Концепція реформування системи природоохоронного нагляду в Україні – тема номеру 8 журналу «Екологія підприємства», що вже вийшов друком.

Більшості підприємств  добре знайомі  перевірки контролюючих органів  та їх наслідки для підприємства. Проте, незважаючи на це, більшість керівників продовжують припускатись грубих типових помилок, які в подальшому дорого коштують для підприємства. Як уникнути таких помилок та якою інформацією слід оперувати кожному екологу на підприємстві розповідає заслужений природоохоронець України Іван Паламарчук.
А також у випуску:

  • Проект Стратегії поводження з твердими побутовими відходами під лупою. Аналізуємо недоліки документа

Стратегія поводження з твердими побутовими відходами, що має назву «Змінюючи нашу поведінку», розроблена для України на період 2017-2030 рр. Її загальна мета полягає у визначенні заходів, які зможуть наблизити Україну до комплексної системи поводження з ТПВ. Проте експерт Олександр Ігнатенко вважає, що проект Стратегії має бути перероблено та навіть називає одну з головних помилок, допущену розробниками. Детальніше – в публікації.

  • Промислова очистка стічних вод: як вирішують проблему українські виробники. Кейс компаній «Фармак» і «Дарниця»

Питання промислової очистки стічних вод залишається на сьогодні вкрай гострим і знаходиться під пильним контролем громадськості та завдає чимало клопоту спеціалістам, які відповідають за питання екологічної та техногенної безпеки підприємств. Пропонуємо ознайомитися з методами очистки стічних вод українськими фармацевтичними компаніями з багаторічною історією – «Фармак» та «Дарниця».

  • Поводження з відходами в готельно-ресторанному бізнесі: практичні питання

У будь-якого суб’єкта господарювання в результаті його діяльності утворюються відходи. Не є виключенням і об’єкти готельно-ресторанного бізнесу – готелі, хостели, пансіонати, гостинні будинки, ресторани, кафе, кондитерські тощо. Проте найрозповсюдженіша омана власників таких закладів – думка, що у них немає відходів крім побутових. Тому перше, що потрібно зробити – провести інвентаризацію, ідентифікацію та паспортизацію відходів. Дізнайтеся покроковий алгоритм дій для рестораторів та отельєрів у сфері поводження з відходами.

  • Пестициди: велика шкода, мала користь VS панацея для аграрія

Пестициди ‒ одні з найефективніших у боротьбі з різного роду шкідниками бур’янів, комахами, гризунами тощо. Однак з іншого боку використання пестицидів має низку негативних екологічних наслідків. Який вихід із ситуації існує для аграріїв? А також дізнайтеся, які органи здійснюють контроль за дотриманням вимог  використання пестицидів та якою інформацією мають володіти аграрії у роботі з пестицидами, а саме: про державну реєстрацію пестицидів та агрохімікатів; торгівлю ними та їх утилізацію; облік наявності та використання пестицидів та агрохімікатів.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!