Новини

Повернутися до переліку новин

На сьогодні вирішення екологічних та соціально-економічних питань є пріоритетним

19 листопада 2013 року у залі засідань Державного агентства України з управління зоною відчуження відбулася нарада з актуальних питань під головуванням Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова, у якій також взяли участь: Голова ДАЗВ України В. Холоша, Голова Державного агентства водних ресурсів України В. Сташук, Голова Державної екологічної інспекції України П.Жила, керівники провідних підприємств зони відчуження, їх заступники та керівники підрозділів. Питання, що розглядалися, стосувалися екологічних та соціально-економічних аспектів подальшого розвитку зони відчуження.

Власне бачення одного з таких аспектів – вирішення проблеми безпечної утилізації радіоактивно забрудненої деревини – запропонував у вигляді презентації генеральний директор ТОВ «Green Chernobyl Energy Solutions»  Д.Бобро, яка складалася з кількох частин: короткої характеристики наслідків Чорнобильської катастрофи та огляду сучасного стану справ, аналізу державної політики у цій сфері, а також змістовно викладених пропозицій. Проектом передбачається здійснення протипожежних заходів, утилізація екологічно безпечним способом радіоактивно забрудненої деревини і, як наслідок, забезпечення самоокупної роботи енерго-виробничого комплексу зони відчуження за рахунок власних лісових ресурсів.

Ще одним питанням порядку денного наради стало обговорення створення на території Чорнобильської зони відчуження та частини Київської області біосферного заповідника. Доповідачем виступив директор Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України В. Канцурак. Міністр Олег Проскуряков слушно наголосив, що зазначене питання складне, комплексне і потребує подальшого вивчення.

Питання щодо способу утилізації радіоактивно забрудненої деревини та створення біосферного заповідника заплановано розглянути на засіданні Колегії Мінприроди.

Після наради її учасники на чолі з Міністром відвідали енерго-виробничий комплекс ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» та майданчик Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС», отримали інформацію про нинішній стан об’єкта «Укриття» та хід робіт з перетворення його на екологічно безпечну систему. Членам делегації були наочно продемонстровані результати робіт з будівництва нового безпечного конфайнменту.

У конференц-залі Чорнобильської АЕС відбулася змістовна бесіда Міністра з керівним складом станції. Найважливіша інформація стосувалася безпечного припинення експлуатації Чорнобильської АЕС та поточних питань діяльності станції, оплати праці.

Підсумовуючи побачене в процесі поїздки, Міністр відзначив успішну роботу підприємств зони відчуження та ДСП «Чорнобильська АЕС», наголосивши, що на сьогодні вирішення екологічних та соціально-економічних питань є пріоритетним.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!