Новини

Повернутися до переліку новин

На території України утримаються складні погодні умови

Як повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, кількість опадів, яка може випасти протягом сьогоднішнього дня на півночі Одеської та Миколаївської областей становить від 5 до 10 мм. Окрім снігопадів, які спостерігаються на території Львівської та Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської, Миколаївської та Херсонської областей буде спостерігатися ожеледь. Найбільш сильна ожеледь спостерігатиметься у Тернопільській області.

«Температурний режим протягом найближчого тижня буде змінюватися, але це буде приблизно такий же самий розподіл температур, який ми маємо сьогодні», – зазначив Микола Кульбіда.

Найхолодніше буде на північному сході та сході України, де мінімальні температури можуть сягати –20-25°С. Найтепліше буде у Криму та Закарпатті, де температурний режим буде вище нуля. А на решті території температура повітря буде змінюватися від –5-10°С до –10-15°С.

Стосовно подальшого розвитку погодної ситуації можна сказати, що практично протягом найближчого тижня і на початку наступного, у більшості регіонів України будуть спостерігатися достатньо складні погодні умови. Це пов’язано з переміщенням атмосферних фронтів та не дуже активних циклонів через територію України. Переважно у центральних, південних та східних областях, ми матимемо сильні снігопади, хуртовини і посилення швидкості вітру. У інших регіонах, на півночі та заході України, інтенсивність опадів очікується меншою. А у Криму та на Закарпатті опади будуть випадати переважно у вигляді дощу.

Серед небезпечних явищ, які можуть спостерігатися – налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах. У Карпатах, особливо в Івано-Франківській області зберігається небезпека сходу снігових лавин.

«ДСНС України»

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!