Новини

Повернутися до переліку новин

Назріває екологічна проблема: На Добротвірській ТЕС стався витік невідомої речовини

Через витік мастил з Добротвірської ТЕС (Кам'янка-Бузький район на Львівщині), яка є структурним підрозділом ПАТ "ДТЕК Західенерго", назріває міжнародна екологічна проблема. Про це повідомив керівник Добротвірського рибзаводу Роман Депа, пише Depo.

За його словами, двокілометрова пляма з мастил вкрила поверхню води по всій ширині семикілометрового каналу (25 м) та тягнеться до Західного Бугу.

"Мені подзвонили місцеві мешканці та розповіли про цей витік з Добротвірської ТЕС. Я відразу ж направив рибінспектора на місце та станом на 13:50 подзвонив у надзвичайну службу. Враховуючи масштабність проблеми, вона може перейти в міжнародний скандал", – розповів Роман Депа.

За даними керівника рибзаводу, Добротвірська ТЕС минулого року вже мала схожу проблему, за що сплатила штраф у розмірі 8300 тисяч гривень.

Роман Депа наголосив, що вже два тижні триває нерест риби, тому мастильна пляма може завдати шкоди річній фауні на великі суми.

Він також розповів, що в гирлі каналу вже встановлено спеціальні бони, якими спробують забрати пляму з поверхні води.

"Спеціальними бонами спробують ліквідувати пляму, але якщо вона почне змішуватися з водою, то далі попрямує по Західному Бугу в Балтійське море", – зазначив Депа.

Представників ДСНС уже повідомили про проблему, проте не відомо, як саме її вирішать.

Як зазначив голова Кам'янка-Бузької районної ради Тарас Келеберда, на місце ймовірного витоку мастила терміново виїхала комісія райдержадміністрації на чолі з першим заступником голови РДА та екологи з самої ТЕС. Повідомлено департамент екології облдержадміністрації.

"Я говорив щойно з директором Добротвірської ТЕС. Він підтвердив, що там стався витік якоїсь речовини. Пляма дійсно є. Зараз роботу відповідних підрозділів станції скеровано на локалізацію цього витоку. Технологи досліджують, що трапилося і з якого обладнання. Беруть аналізи води на вході та на виході каналу. Офіційно сказати про причини витоку наразі не можемо. Учора жодної інформації про аварію ні від кого не надходило. Я і сьогодні о 12:30 спілкувався з головою РДА, і він також на той час не знав про цю ситуацію. Зараз він координує всі роботи зі встановлення причин забруднення. Тільки-но з'явиться якась додаткова інформація, ми відразу вам повідомимо", – розповів голова Кам'янка-Бузької районної ради Тарас Келеберда.

Джерело: lvivexpres.com

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!