Новини

Повернутися до переліку новин

Недопалки цигарок – найбільша загроза для екології океанів

На небезпеку, яку становлять пластикові трубочки, вже давно звернули увагу багато корпорацій, роздрібних продавців та навіть країни та міста. Війну пластику оголосили Starbucks, McDonald’s та інші. Виявляється, що сигарети становлять більшу загрозу для навколишнього середовища.

Останній звіт показує, що найбільше забруднення океанів у результаті діяльності людини спричиняють не пластикові трубочки та пакети, а недопалки сигарет. Тому саме на цьому різновиді сміття необхідно зосередити найбільшу увагу.

Недопалки не тільки є всюдисущими, але їхня утилізація не врегульована. Це призводить до того, що до світового океану потрапляє практично необмежена їхня кількість. Однак є організації та люди, які хочуть це змінити.

Організація The Cigarette Butt Pollution Project вживає заходів для заборони сигаретних фільтрів, які виготовляються з ацетату целюлози, свого роду пластику, який може розкладатися  протягом десятиліття. У дослідженні повідомляється, що щорічно виробляється 5,6 трлн сигарет із фільтрами з цієї речовини. Щонайменше дві третини з них «безвідповідально викидаються».

Засновник кампанії, професор громадського здоров’я Томас Новотни пояснив, що фільтри не забезпечують жодної користі для здоров’я, а є лише маркетинговим інструментом і полегшують людям паління.

На щастя, не лише активісти та вчені розуміють загрозу. Самі тютюнові підприємства аналізують і шукають заміну для фільтрів: від біорозкладаних матеріалів до портативних попільничок. Проте дотепер ці зусилля не мають наслідків, тому що курці звикли до стандартних фільтрів і не хочуть відмовлятися від них.

Боротьба The Cigarette Butt Pollution Projec за заборону використання сигаретних фільтрів триває, проте поки що ці спроби не увінчались успіхом, оскільки це потрібно робити і на законодавчому рівні.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.global-analityk.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!