Новини

Повернутися до переліку новин

НЕК «Укренерго» перероблятиме будівельні відходи після реконструкції підстанцій замість утилізації

На одній підстанції може залишатися майже 2 000 кубометрів бетону, який підлягає переробці, а його утилізація коштує понад 1000 грн за 1 кубічний метр

Системний оператор НЕК «Укренерго» перероблятиме демонтовані залізобетонні конструкції, що накопичуються при реконструкції підстанцій, ліній електропередачі та супутньої інфраструктури. Для цього компанія придбала універсальний мобільний промисловий подрібнювач вітчизняного виробництва, – повідомила пресслужба компанії.

«Наразі в «Укренерго» триває Комплексна програма автоматизації підстанцій, яка передбачає реконструкцію та технічне переоснащення всіх підстанцій Компанії. Під час робіт на цих об’єктах накопичуються великі обсяги бетону, більша частина якого є неліквідною. Це насамперед залізобетонні конструкції з тонкою арматурою (фундаменти, портали, стійки, плити перекриття, дорожні плити, відходи асфальтобетону тощо)», – зазначає «Укренерго». За його оцінками на одній підстанції може залишатися майже 2 000 кубометрів бетону, який підлягає переробці, а його утилізація коштує понад 1000 грн за 1 кубічний метр.

Зазначимо, що торік екологічний проєкт «Укренерго» з повторного використання відходів фарфору отримав відзнаку міжнародного конкурсу Глобального договору ООН «Партнерство заради сталого розвитку – 2020»  в номінації «Планета» за відповідальне споживання ресурсів та ефективну роботу в рамках корпоративної соціальної відповідальності. Цей проєкт виконує 12-ту Глобальну ціль сталого розвитку «Відповідальне споживання».

Джерело: mind.ua


Запрошуємо на Експрес-курс підвищення кваліфікації менеджерів природоохоронної діяльності «УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ», що відбудеться 15 червня 2021 роу

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!