Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні визначили порядок припинення статусу відходів

Кабінет Міністрів схвалив постанову “Деякі питання оголошення припинення статусу відходів”

Документ затверджує порядок та критерії оголошення припинення статусу відходів, а також види відходів, до яких можуть застосовуватися такі норми. Зокрема, йдеться про брухт чавуну, сталі, алюмінію, міді, склобій – те, що може бути перероблено та використано як сировина. 

За словами Міністра Руслана Стрільця, це важливий крок на шляху до ЄС, циркулярної економіки, зменшення викидів та відновлення країни. 

“Зазначене рішення є складовою у реалізації реформи управління відходами в Україні. Зможемо знизити кількість відходів, які їхатимуть на полігони, та збільшити обсяг їх повторного використання. Наприклад, у ЄС щороку переробляють до 90 мільйонів тонн брухту чорних металів, а рівень збору вторинної сировини складає 88%. Прямуючи до ЄС, маємо переймати кращі практики”, – зазначив Руслан Стрілець.

Прийнята постанова також є продовженням роботи із гармонізації українського законодавства з європейським та виконання зобов’язань за Угодою про Асоціацію з ЄС. Адже встановлюючи у себе відповідний порядок, Україна імплементує норми одразу трьох регламентів Комісії та Ради ЄС до 98-ї Директиви  – 715/2013, 1179/2012, 333/2011.

Крім того, введення в дію всіх механізмів, дозволить забезпечити ресурсами підприємства та водночас зменшити викиди СО2. Так, наприклад, за даними Інституту переробки відходів брухту США (ISRI), використання брухту чорних металів замість руди при виробництві сталі та заліза скорочує викиди на 60%. 

“Україну чекає велика відбудова та відновлення. Тож маємо акумулювати всі зусилля, щоб подбати про майбутнє країни. І кожне рішення та кожна реформа спрямовані саме на це”, – наголосив Міністр. 

 

Джерело: Міндовкілля

Також дізнавайтеся детальніше про подання декларації про відходи в дозвільний орган із матеріалу Декларація про відходи: особливості заповнення та подання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!