Новини

Повернутися до переліку новин

Нові практичні роз’яснення для екологів

У травні за адресу редакції «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» надійшли понад 140 різних прикладних питань, серед яких найцікавіші:

  1. Через катастрофічне обміління річок аграріям України збираються скоротити водні ліміти. Як вплине таке рішення на аграріїв України, зокрема — Півдня, та на ягідників усіх регіонів?
  2. Який коефіцієнт переведення сміття з кубічних метрів у тонну?
  3. На нашому підприємстві готуємо два проєкти — реконструкції каналізаційно-насосної станції КНС2 по заміні технологічного обладнання на енергозберігаюче та реконструкції станції ІІ-го підйому по заміні технологічного обладнання на енергозберігаюче на …. ВНС. Чи потрібно розробляти звіт з ОВД до цих проєктів, чи достатньо буде розділу ОВНС?
  4. Чи може підприємство продавати відпрацьовані автомобільні акумулятори, зазначаючи їх статус не як «відходи», а як «вторсировина»? Як правильно змінити цей статус?
  5. Як обладнати місце для відбору проб ЗР для стаціонарних джерел, відповідно до яких ГОСТів?
  6. Для забезпечення транспортних потреб підприємство має власне автогосподарство, яке включає в себе легкові автомобілі та автобуси. Щороку автомобілі проходять перевірку технічного стану ТЗ на станції ТО згідно з договором. Відповідно до ЗУ «Про охорону атмосферного повітря» підприємство має проводити виробничий контроль шляхом проведення інструментально-лабораторних вимірювань параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел. Чи достатньо проходити щорічно ТО з отриманням протоколу? Якщо підприємство закупило нові автомобілі, через який період необхідно проходити ТО?
  7. Чи потрібно платити екологічний податок за викиди СО2 стаціонарними джерелами підприємству, яке працює на біопаливі (ТЕЦ)?
  8. Екологічна інспекція вимагає, щоб підприємство отримало дозвіл на викиди за такими джерелами: в будівлі, де розташовані біопаливні котли, є невід’ємна частина котла — бункер для приймання біомаси (місце завантаження біомаси) та місце вивантаження золи (з-під котла). Чи правомірно це? Вентиляція — тільки примусова для подачі повітря. Взаємодії з атмосферним повітрям не має. При проведенні інвентаризації викидів ці джерела не ідентифіковані.
  9. Чи можна спалювати відходи деревини у паливних котлах підприємства, і які дозволи для цього потрібні?
  10. Чи дозволений вивіз твердих промислових відходів (пет, пп, пе-пластмас) на полігон в іншу область?

Відповіді на ці та інші запитання вже зараз передплатники журналу можуть знайти у №6 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» та в ЖИВИЙ ЖУРНАЛ – www.e.ecolog-ua.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!