Новини

Повернутися до переліку новин

Новий спосіб споживання води дозволяє скоротити до 35 кг пластику на рік

Українцям стає доступна питна вода альпійської якості. 

Австрійська компанія BWT створює в Україні нову інфраструктуру з питної води, в яку вже інвестовано понад мільйон євро і планується ще інвестувати до 5 млн. євро.

Перші 400 аквабокси вже запрацювали в Києві, Ірпені, Дніпрі Львові, Кропивницького, Запоріжжя. Про це під час пресконференції заявив Андрій Мітченко, керівник проєкту BWT Aqua, власник української компанії Ecosoft, яка входить в міжнародний холдинг BWT.

Аквабокс - це високотехнологічні мінізаводи з підготовки питної води. Вода в аквабокс потрапляє з водопровідної системи, проходить 9 ступенів очищення, в тому числі зворотний осмос, ультрафіолетове знезараження і насичення природними мінералами.

За словами керівника BWT Aqua, у такої води кілька ключових переваг перед водою в пластикових пляшках: по-перше, вона свіжа, по-друге, ця вода набагато корисніше звичайної, бо містить магній і має здоровий рівень Ph. А формула мінералізації відповідає воді з альпійських гірських джерел.

Використання води з аквабоксу також позначається і на значному зменшенні використання побутового пластику. 

«Щорічно українці використовують 2,5 мільярда літрів питної води, третина з якого купується в пластикових пляшках малого обсягу. Споживання води з аквабоксів скорочує річний обсяг використання пластика середньостатистичною родиною на 35 кг на рік», - стверджує керівник проєкту BWT Aqua.

Тренд на зниження споживання пластику вже фіксують і соціологи. Так за даними дослідження Київського міжнародного економічного форуму майже 90% українців готові відмовитися від одноразового пластику.

«Для нас це більше ніж бізнес, це місія. І ми плануємо вкласти ще 5 млн євро в цей проєкт», - підсумував Андрій Мітченко. У компанії BWT є досвід запуску подібної інфраструктури для питної води в Португалії та на іспанському острові Майорка, де також актуальна проблема забруднення острова та океану пластиковими відходами.


Довідка:
Холдинг BWT - міжнародна компанія зі штаб-квартирою в Австрії, найбільший виробник систем очищення води. Устаткування BWT використовується не тільки для очищення питної води, але та у виробництві лікарських засобів, що вимагає надчистої води. 
Наприклад, при виготовленні вакцин Pfizer, Johnson & Johnson і AstraZeneca застосовується технологія очищення води компанії BWT.

У 2018 році холдинг BWT придбав частку української компанії Ecosoft, на базі якої виробляє лінійку аквабокс.
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!