Новини

Повернутися до переліку новин

Низка довкіллєвих законопроєктів рекомендовані до розгляду Верховною Радою України

Комітет ВР з питань екологічної політики та природокористування і Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендували Верховній Раді підтримати внесений Президентом України законопроєкт № 0204 «Про ратифікацію Нагойсько-Куала-Лумпурського додаткового протоколу про відповідальність і відшкодування до Картахенського протоколу про біобезпеку».

“Збереження та захист українського біорізноманіття – один з пріоритетів Міндовкілля, який в умовах воєнного стану набув нових сенсів. Адже через дії держави-терориста українська флора та фауна, яка становить понад третину усього біорізноманіття Європи, може зазнати великих втрат”, – прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За його словами, важливим та послідовним кроком України у збереженні нашої природи є ратифікація Нагойсько-Куала-Лумпурського додаткового протоколу. Він був підписаний нашою державою ще у 2011 році. І от по спливу дванадцяти років ми нарешті ратифікуємо цей документ.

“Ухвалення законопроєкту стане послідовним кроком України у реалізації Конвенції про біологічне різноманіття та Картахенського протоколу про біобезпеку до неї. А впровадження цього протоколу запровадить міжнародні механізми для відшкодування шкоди біорізноманіттю та здоров’ю людей, завданої негативним впливом ГМО”, – зауважив Міністр.

Також Комітет ВР з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні схвалив урядовий законопроєкт  №9194 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері реєстрації викидів та перенесення забруднювачів і відходів. Серед змін:

  • доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 917. Норма передбачає відповідальність операторів установок за неподання або несвоєчасне подання звіту, надання недостовірних даних, неоприлюднення інформації тощо;
  • внесення змін до статей 2123 та 221 КУпАП щодо контролюючих повноважень у цій сфері з боку Держекоінспекції та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 

Дякуємо народним депутатам за підтримку законопроєктів та розраховуємо на якнайшвидше їх схвалення Верховною Радою України.

 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!