Новини

Повернутися до переліку новин

Обласна рада об`єднала промисловість, громаду, світових та вітчизняних експертів для вирішення екологічних проблем Дніпропетровщини

10 вересня на прес-конференції голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод розповів про хід розробки Комплексної програми екологічної безпеки та збереження клімату Дніпропетровської області на 2016-2025 роки. Цього ж дня відбулось засідання робочої групи, де представники проекту «Місцевий економічний розвиток міст» (Канада) представили її основні положення.

Консультанти з екологічних питань та питань захисту довкілля проекту «Місцевий економічний розвиток міст», які беруть участь у розробці нової програми, спираються на сучасні підходи та успішні практики планування в галузі охорони навколишнього середовища, які реалізовані в Канаді. Крім того вже зібрано пропозиції основних підприємств-забруднювачів регіону щодо плану реалізації екологічної програми на Дніпропетровщині.

«Від того, як швидко ми запровадимо передові технології зі збереження клімату, енергоефективності, енергоменеджменту, використання альтернативних джерел енергії, розробимо плани дій щодо сталого енергетичного розвитку кожного міста, залежить енергетична та екологічна безпека регіону, здоров`я та добробут жителів Дніпропетровщини. Сьогодні наш регіон отримав системні позитивні зрушення в цій сфері», - зазначив Євген Удод.

За ініціативою голови облради на Дніпропетровщині створено відкритий дискусійний майданчик – «Громадська екологічна платформа». Вона стала ефективним механізмом для спілкування, обміну ідеями, обговорення проектів, розробки нових практик в галузі екологічної безпеки. Тут громадські організації, експерти можуть пропонувати свої ініціативи та ідеї щодо екологічних питань, кваліфікований погляд та аналіз цих проблем, а органи державної влади – надати організаційний фундамент для реалізації проектів.

Нагадаємо, що зараз 80,6% промислових викидів на території області припадають на міста Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ та Кривий Ріг, а також Апостоловський та Петропавлівський райони. У регіоні знаходяться 233 сміттєзвалища та 11 полігонів площею близько 500 га, більшість з яких вичерпала свій потенціал. Актуальним є й питання високого рівня викидів СО2 та недостатність природно-заповідного фонду тощо.

Дніпропетровська обласна рада

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!