Новини

Повернутися до переліку новин

Одещину заселять водяними буйволами, які взмозі викопувати цілі озера

Частину тварин надає голландський фонд True Nature Foundation

У жовтні цього року в селищі Орловка, Одеської області, що розташовується в регіоні дельти Дунаю, створять експериментальне стадо водяних буйволів карпатського типу, пише Depo.Одеса з посиланням на "Мегафон".

Ідея відновити поголів'я буйволів в Придунав'ї належить одеському "Центру регіональних досліджень". Разом з Національним Екологічним Центром України в рамках проекту "Climate Forum East II" цю програму вдається втілити в життя.

Частину тварин надає голландський фонд True Nature Foundation, який підтримує відновлення природних екосистем та сталий розвиток громад.

Створення експериментального стада буйволів стане прикладом застосування нових видів діяльності на територіях, які зараз неефективно використовуються, не підходять для сільгоспвиробництва і випасу іншої худоби.

Везуть буйволів із Закарпаття, де збереглася найбільша група цих тварин в Україні. Досвід за змістом і поводження з буйволами надає Мішель Якобі - німецький лісник-еколог, який переїхав з Німеччини в Україну, щоб відновити поголів'я буйволів і сприяти збереженню агро-біорізноманіття Карпатських гір.

При відсутності відкритої води тварини можуть самостійно викопувати невеликі озера, які приваблюють диких птахів, плазунів і безхребетних і служать осередками біорізноманіття. Крім того, ці тварини більш пристосовані до тих нових умов, прогнозованих климатологами, менш уразливі до захворювань.

Буде створено 5 робочих місць (гіди, пастух, охорона, виробництво сиру). Крім того, місцеві жителі будуть залучені до використання енергетичного потенціалу парку і заготовки біомаси (верби і очерету).

Джерело: econews.bei.org.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!