Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак оприлюднив новий рейтинг «ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів»

Новий перелік основних підприємств-забруднювачів навколишнього природного середовища вперше розділено на три категорії, які включають скиди, викиди та утворення відходів. До «ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів» увійшло 33 підприємства, які завдають найбільшої шкоди водним об’єктам, атмосфері і 34 підприємства, які утворюють найбільшу кількість промислових відходів.

До цього часу в Україні не існувало чіткої методології визначення підприємств, діяльність яких є екологічно небезпечною та несе техногенне навантаження на довкілля.

Міністр пояснив, що раніше рейтинг складався на підставі інформації, наданої ОДА: «Раніше кожна ОДА надавала 5 своїх підприємств – головних забруднювачів довкілля у регіоні. Ми також зверталися до департаментів екології обласних державних адміністрацій (ОДА) з проханням надати останні дані щодо топ-забруднювачів. Нажаль, деякі регіони взагалі його проігнорували».

Більшість підприємств, які увійшли до рейтингу, зосереджено в Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Остап Семерак наголосив, що для України вкрай необхідними є об’єктивні дані щодо підприємств-забруднювачів. Оскільки це дозволить запровадити системну державну політику екологічної безпеки та можливість оцінювати потенційну екологічну небезпеку об’єктів, які працюють на території України.

«Україна взяла зобов'язання впровадити Національний план скорочення викидів. Це сигнал для міжнародних фінансових інституцій та потенціальних інвесторів, які планують інвестувати в енергетичний сектор України. Крім того, документ зобов’яже підприємства поступово скорочувати валові викиди забруднюючих речовин від усіх спалювальних установок, а вони є на кожному підприємстві з нашого рейтингу. Зараз документ проходить погодження та має бути поданий на розгляд і схвалення Кабінетом Міністрів», ‒ пояснив Остап Семерак.

Нагадуємо, що Україна взяла на себе зобов’язання щодо зменшення викидів в атмосферу, скидів у воду і, відповідно, переходу на низькокарбонову модель розвитку економіки.

 

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!