Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак про екологічний податок. Чого чекати українцям?

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час «Години запитань до Уряду» заявив, що попри останні тенденції збільшення надходжень від сплати екологічного податку, його ставка має бути переглянута.

У 2016 році  до державного та місцевих бюджетів надійшло понад 4 млрд. 222 млн. грн коштів від сплати екологічного податку. Найбільшими платниками податку в Україні стали підприємства металургійної, добувної, переробної, житлово-комунальної сфери  та паливно-енергетичного комплексу.

Міністр повідомив: «Торік у порівнянні з 2014 та 2015 роками надійшло значно більше коштів. Майже 75% екологічного податку  надходить саме  за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря. Сума надходжень збільшується, бо збільшується  кількість викидів. Такий шлях – це шлях в нікуди». Також він наголосив, що екологічний податок в Україні має виконувати свою головну функцію – витрачатися на природоохоронні заходи, які б компенсували та сприяли зменшенню забруднення навколишнього середовища.

«Зараз підприємству простіше заплатити мізерний екологічний податок, аніж змінювати технології виробництв та проводити екологічну модернізацію. За таких обставин доцільно говорити про суттєве підвищення ставки екологічного податку та запровадження механізмів фінансового стимулювання підприємств робити вибір на користь сталого розвитку», –  прокоментував Остап Семерак.

Особливу увагу посадовець звернув на можливість повернення сплати екологічного податку пересувними джерелами забруднення (транспортом).

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!