Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак про намір ліквідації екологічних департаментів при ОДА

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак повідомив, що до Мінприроди надійшла інформація від кількох обласних державних адміністрацій про рішення ліквідувати екологічні підрозділи  та передати їх функції до підрозділів (департаментів) агропромислового розвитку. 

«…днями  на Хмельниччині  голова обласної адміністрації ухвалив рішення  ліквідувати Департамент екології та природних ресурсів.  При цьому у регіоні є ряд екологічних проблем, вирішення яких розглядається на рівні Уряду.  Зокрема, із забрудненням річок Случ та Хомора.  Тому мені є незрозумілою така позиція місцевої влади», - прокоментував Остап Семерак.

До відома! Згідно зі змінами, запровадженими у 2012 році, функції Мінприроди, які стосуються охорони довкілля, передано обласним державним адміністраціям зі створенням відповідних структурних підрозділів.

«Ліквідація департаментів екології при обласних ОДА є неприпустимою. Такі речі мають присікатися на самих початках. Тим паче, що це відбувається в момент, коли Мінприроди взагалі пропонує Уряду збільшити чисельність у департаментах екології у зв'язку із набранням чинності  з 19 грудня цього року Закону про оцінку впливу на довкілля (ОВД)», - пояснив Міністр екології та природних ресурсів України.

Важливо! Основними завданнями екологічних підрозділів при ОДА є забезпечення реалізації на території області державної політики у галузі охорони довкілля; раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, поводження з відходами (крім радіоактивних відходів), у сфері заповідної справи, формування, збереження та використання екологічної мережі, здійснення управління та регулювання у сфері охорони і використання територій та об’єктів ПЗФ.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!