Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак: Впровадження світових екологічних стандартів у різні сфери економіки пришвидшить шлях України до сталого розвитку

Підтримка проектів у сфері охорони довкілля найбільшим міжнародним екологічним фондом в GEFсприяє зміні курсу національної екологічної політики в  Україні. Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Львові, виступаючи на розширеному семінарі Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи (GEF).

Він зазначив, що впровадження світових екологічних стандартів у різні сфери економіки пришвидшить шлях України до сталого розвитку та зробить його пріоритетним для державної політики

«Сьогоднішній захід за участю міжнародних партнерів із 11-ти країн, свідчить про беззаперечну підтримку запровадження реформ в Україні. Світові екологічні стандарти мають поступово стати основою нової національної екологічної політики. Без сталої економіки Україна не виживе у сучасному світі», - сказав Остап Семерак.

Міністр зазначив, що завдяки міжнародному екологічному фонду (GEF) в Україні реалізовано 50 проектів у сфері охорони довкілля.

«Одним із останніх успішних прикладів співпраці України та GEF є запровадження енергозберігаючих технологій на Львівському хлібозаводі №5. Заміна старих газових пальників на хлібопекарських печах, реконструкція системи стисненого повітря та водопостачання дало можливість скоротити споживання та зменшити кількість шкідливих викидів в атмосферне повітря», - розповів Остап Семерак.

За його словами, це показовий приклад переходу українського виробництва на сучасні міжнародні стандарти в результаті об’єднання міжнародної технічної допомоги, залучення кредитування та відповідального бізнесу.

Нагадаємо, що Глобальним екологічним фондом країн Східної Європи ПАТ Концерн «Хлібопром» Хлібозавод № 5 було обрано як пілотний проект для стимулювання використання відновлювальної енергії на агро-харчових малих та середніх підприємствах України.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!