Новини

Повернутися до переліку новин

Паризька вежа розсіюватиме насіння по всьому місту

Архітектурна компанія «Maison» «найзеленішого» архітектора Франції Едуарда Франсуа (Édouard François) розробила проект екоефективної вежі для Парижа. Вежа Біорізноманіття M6B2 (M6B2 Tower of Biodiversity), вкрита яскравими зеленими панелями і обвита живими рослинами, виділяється серед інших будівель у столиці. Її призначення – поширювати насіння по всьому місту.

Проектуючи вежу, компанія по-новому підійшла до будівництва. При розробці нових проектів, французи схильні переживати, що будівлі будуть зависокі, тому архітектори хотіли продемонструвати потенціал високих будівель – створивши проект, за яким висотка зможе розсіювати насіння і сприяти розвитку біологічного різноманіття. Завдяки висоті у 50 метрів, Вежа M6B2 впорається з цим завданням.

Представники компанії зазначають: «Покриття з диких рослин робить нашу Вежу чудовим засобом для розповсюдження насіння – вітер зможе розпиляти насіння цих рослин у міське середовище. Висота вежі – це ключовий елемент оновлення міського біорізноманіття».

Титанова зелена обшивка, схожа на мох, також підкреслює унікальність конструкції. А ще її можна буде переробити. В «Maison Edouard François» відзначають, що «своєрідний матеріал створює муарові візерунки, тим самим змінюючи зовнішній вигляд Вежі та передаючи зелену ауру паризькому міському пейзажу».

Сітка з нержавіючої сталі покриває 16-поверхову і дозволяє рослинам розростати і обвивати усю конструкцію. Пориви вітру підхоплюватимуть насіння цих рослин і розноситимуть їх по Парижу. На даху вежі є сад. А у середині бетон контрастує з барвистим художнім оформленням та освітленням.

Вежа Біорізноманіття M6B2 розташована поруч з дрібнішими структурами з цинкових і алюмінієвих фасадів і садами на даху. Представники «Maison Edouard François» підкреслили, що коли пішоходи прогулюватимуться серед цих будівель, вони відчуватимуть, ніби опинилися у заміському саду.

Джерело: www.climateinfo.org.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!