Новини

Повернутися до переліку новин

Перший номер 2021 року журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Мета — це шлях у часі
Карл Ясперс

Шановні друзі!

Перший номер 2021 року журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»
 — як невеличке свідчення того, що пори всі складнощі та перепони, якими був щедрий для усіх нас, без винятку, минулий рік, питання екомодернізації є для Вас та Вашого підприємства пріоритетними. Дякуємо всім передплатникам, які залишаються з нами у новому році та всім, хто долучився цього року до нашої екоспільноти! 

Екологізація виробництва для кожного підприємства — це власний унікальний шлях, проте для всіх цей процес відбувається крок за кроком. Сподіваємося, наш журнал і надалі залишатиметься для вас тим надійним помічником та порадником, який допоможе пройти ці кроки максимально продуктивно. 

Січень — час звітування за підсумками минулого року. Тож січневий практикум еколога присвячений саме цій тематиці. Ви дізнаєтесь усе про зміни по формах звітності за 2020 рік. На численні прохання наших читачів, ми відкриваємо нову рубрику «Зразки документів», де будемо наводити приклади заповнення документації, пов’язаної з природоохоронною сферою роботи підприємства, та приклади необхідних розрахунків. Зокрема, ви отримаєте рекомендації щодо здійснення розрахунків до звіту № 2-тп (повітря) та приклад заповнення річного Звіту про викиди забруднюючих речовин і парникових газів у атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів. Також хочу нагадати вам, що зразки та форми документації, необхідної екологу, ви зможете знайти на нашій електронній платформі е.ecolog-ua.com

Також у першому номері на вас чекають ТОП-10 відповідей ДЕІ на запитання екологів, ви дізнаєтесь про послідовність організації та проведення післяпроєктного моніторингу та СЗЗ суб’єкта господарювання у сфері поводження з відходами. 

Як відомо, з початку року законодавчо передбачено відновлення проведення відповідних планових заходів контролю та нагляду у сфері господарської діяльності в повному обсязі. Про поновлення перевірок також читайте у номері першому — Планові заходи 2021: мораторій скасовано.

З січня 2021 року починає діяти система моніторингу, звітності та верифікації. У статті Верифікація викидів парникових газів в Україні: з чого розпочати оператору та верифікатору? — експерт міжнародного рівня допоможе розібратися, які існують нормативні вимоги до верифікації та верифікатора, та як уникнути найпоширеніших помилок операторові. 

Шановні читачі! Можливо, є теми, які б ви хотіли розглянути на сторінках нашого журналу? Або — маєте практичний досвід, яким хотіли б поділитися та стати новим автором? Звертайтеся зі своїми пропозиціями до редакції: editor@ecolog-ua.com

Екотрансформацію не зупинити! 
Залишаймося  разом на гребені «зеленої» хвилі! 

Читати в ЖИВИЙ ЖУРНАЛ
Зміст випуску
Придбати в інтернет-магазині
Передплата

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!