Новини

Повернутися до переліку новин

Підходи до управління промисловими відходами в світі. Заходи підтримки для учасників ринку

У відповідності до інформації Агентства охорони довкілля в Сполучених штатах Америки, одним із підходів до управління промисловими відходами в США є метод скорочення промислових відходів. Це означає модифікацію обладнання або технологій; модифікацію процесу або процедури; переробку продуктів; заміщення сировини; вдосконалення ведення домашнього господарства, обслуговування, навчання та контроль запасів. А також ефективним дослідження та консультаційні послуги.

  • Аудити технічної допомоги на місці. Ці перевірки призначені для малого (а іноді і більшого) бізнесу. Оцінки, які проводяться поза регуляторним середовищем та на суворо добровільних засадах, надають компаніям інформацію про те, як заощадити гроші, підвищити ефективність та поліпшити стосунки з громадою.
  • Інформаційні бюро. Багато організацій ведуть сховища інформації про скорочення відходів і служать відправною точкою, щоб допомогти бізнесу отримати доступ до цієї інформації.
  • Допомога у плануванні об'єкта. Ряд організацій може допомогти бізнесу розробити, переглянути або оцінити плани зменшення відходів об'єктів. Державні програми зменшення відходів часто готують типові плани, розроблені для демонстрації діяльності, яку бізнес може здійснити для мінімізації відходів.
  • Дослідницькі та спільні проекти. Академічні установи, державні агентства та інші організації часто беруть участь у науково-дослідних та спільних проектах з промисловістю для сприяння розвитку технологій зменшення відходів та стратегій управління. Лабораторні та польові дослідження включають дослідження, опитування, розробка бази даних, збір та аналіз даних.
  • Семінари та тренінги. Державні установи, торгові асоціації та інші організації проводять семінари, семінари та технічні тренінги з питань зменшення відходів. Ці події надають інформацію, визначають ресурси та сприяють створенню мереж.
  • Гранти та позики. Ряд штатів розподіляє кошти незалежним групам, які проводять заходи зі зменшення відходів. Ці групи часто використовують таку підтримку для фінансування досліджень та для проведення демонстраційних та пілотних проектів.

В Європейському Союзі в 2010 році ввели в дію Директиву «Про промислове забруднення (інтегроване запобігання та контроль забруднення)».

В ній встановили методи по контролю, управлінню та зменшення промислових відходів на території Європейського Союзу. Зокрема, зменшувати кількість промислових відходів шляхом модернізації виробництва, використовуючи при цьому НДТМ.

В Директиві також передбачено інтегрований підхід до запобігання та контролю за викидами у повітря, води та ґрунт, поводження з відходами, енергоефективності та запобігання нещасним випадкам. Такий підхід також сприятиме забезпеченню рівних умов у Союзі шляхом узгодження екологічних вимог до промислових об’єктів.

Для запобігання, зменшення та, наскільки це можливо, усунення забруднення, що виникає внаслідок промислової діяльності, відповідно до принципу «забруднювач платить» та принципу запобігання забрудненню, в Директиві встановлені загальні рамки для контролю основної промислової діяльності, надаючи пріоритетне значення втручанню на джерелі, забезпечуючи розсудливе управління природними ресурсами та враховуючи, за необхідності, економічну ситуацію та конкретні характеристики місцевості, де провадять промислову діяльність.

Джерело Прес-служба Ecobusiness Group

Долучайтеся до навчання на Дистанційному спецкурсі «Управління відходами на підприємстві» (з видачею свідоцтва державного зразка)

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!