Новини

Повернутися до переліку новин

Підписано Угоду про розподіл продукції, що видобуватиметься у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна та структури Субботіна шельфу Чорного моря

27 листопада 2013 року у присутності Президента України Віктора Януковича Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький підписав Угоду про розподіл продукції, що видобуватиметься у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна та структури Субботіна шельфу Чорного моря із компаніями «Ені Юкрейн Шеллоу Вотерс», «ЕДФ Юкрейн Шеллоу Вотерс», «Води України» та «Чорноморнафтогаз».

«Розвиток енергетичної інфраструктури - це стратегічне завдання, яке є перед Україною, і співпраця з міжнародними компаніями, безумовно, для нас відкриває нові можливості», - сказав Віктор Янукович. «Підвищення рівня енергетичної безпеки України, а також зменшення, я сказав би, того тиску, який є в енергетичних питаннях, забезпечення поставок енергоносіїв як на внутрішній ринок України, так і сприяння розвитку економіки України - це ті цілі, які ми ставимо перед собою у співпраці з нашими партнерами», - зазначив Президент.

За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, у першому пошуковому періоді компанії-інвестори вкладуть мінімум $350 млн, буде проведено 3D-зйомку та пробурено чотири свердловини. Він також зазначив, що Компанії-інвестори мають право на 75% добутого об’єму прибуткових вуглеводнів. Серед компаній частки розділені таким чином: Ені - 50 %, ЕДФ - 5 %, Води України - 35 %, Чорноморнафтогаз - 10 %».

Довідково:

Площі Абіха і Кавказька, ділянка Маячна та структура Субботіна розташовуються на мілководних ділянках шельфу Чорного моря: на Маячній - приблизно 30 м, Абіха - 50 м, Кавказькій - 60-70м, Субботіна - до 76 м. Субботіна володіє найбільшими на сьогоднішні виявленими покладами нафти на українському шельфі (решта родовищ багаті переважно на газ);

Загальна площа за ліцензійними ділянками складає близько 2 тис. кв. км;

Інвестиції у проект складуть до $4 млрд;

Видобуток нафти за базовим сценарієм очікується на рівні 2 млн тонн на рік, за оптимістичним - 3 млн тонн;

Угода передбачає додатковий збір у вигляді $2,2 за 1 барель видобутої нафти або конденсату;

Угода укладається строком на 50 років з можливістю її пролонгації за рішенням сторін.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!