Новини

Повернутися до переліку новин

Підприємствам потрібен екологічний апгрейд технологій. Де шукати інновації та «зелених» спеціалістів?

У всьому світі сьогодні досить гостро постає питання екологічної безпеки підприємств. Стабільне функціонування будь-якого підприємства в умовах ринкових відносин багато в чому залежать від наявності надійної системи екологічної безпеки. Тому надзвичайної актуальності сьогодні набуває пошук механізмів прийняття менеджерами різних рівнів ефективних рішень, які б стали економією для бізнесу та турботою про екологію. Український бізнес має перспективу підвищити виробничу ефективність і конкурентоспроможність продукції за рахунок впровадження сучасних технологій. Важко уявити діяльність підприємства, яке не було б зацікавлене у запровадженні таких інновацій на власному виробництві. Загостреність питання полягає в тому, що для розробки інноваційних проектів потрібні кваліфіковані «зелені» кадри. Для України ця проблема особливо актуальна.

Журнал «Екологія підприємства» тримає руку на пульсі, не тільки відслідковуючи  потреби українського бізнесу, зокрема у кваліфікованих фахівцях, а й пропонуючи шляхи вирішення нагальних проблем. Команда журналу постійно знаходиться в пошуку інноваційних еко-проектів та «зелених» технологій для того, щоб зробити український бізнес інноваційним та безпечним для довкілля. Особливо ми радіємо, коли пишемо про український досвід розробки чи впровадження  інноваційних еко технологій. Нещодавно ми відповіли собі на питання, де шукати інновації та «зелених» спеціалістів. У рамках зазначеного, хочемо представити читачам джерело інновацій та зелених кадрів — Фундацію AgroChallenge, яка з червня 2016 року провела три Всеукраїнських конкурси інноваційних проектів в агросфері та захід Hi-Tech AgroChallenge — демонстраційний день технологічних стартапів. 

Сьогодні Фундація AgroChallenge представляє собою  еко-систему супроводу повного життєвого циклу проектів в аграрній сфері від ідеї до залучення інвестицій і складається з функціонально пов'язаних між собою організацій:

  • бізнес-акселератора інноваційних проектів, призначеного для відбору найбільш перспективних проектів, підвищення їх якості, роботи з командами;
  • регулярного Всеукраїнського конкурсу проектів в аграрній сфері;
  • Фонду аграрних інвестицій — зручного механізму для інвестування коштів приватних осіб в портфель інвестиційно-інноваційних проектів в аграрній сфері;
  • Клубу інвесторів Agro 2027, затребуваного в зв'язку з необхідністю вироблення інвестиційної політики.

Завдання Бізнес-акселератора як організації в рамках Фундації AgroChallenge - допомогти ініціаторам проектів відбудувати модель переходу від ідеї до впевненого старту і зрілого бізнесу. Стартап повинен залучати інвестиції та забезпечувати швидкий розвиток і капіталізацію. Інтенсивний розвиток проектів забезпечується за рахунок менторства, навчання, фінансування і експертної підтримки. Фундація AgroChallenge пропонує ініціаторам проектів програму акселерації, розраховану на кілька місяців. За цей час бажаючі можуть подати свій проект або інноваційну ідею на розгляд експертної комісії Бізнес-акселератора.

Аграрному комплексу України потрібні інноваційні ІТ-рішення та екозберігальний напрям розвитку сільського господарства. Тож, якщо у Вас є проект або інновацій ідея   ̶   реєструйтеся. Слідкуйте за новинами конкурсу, адже можливо саме цих технологій баркує Вашому підприємству.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!