Новини

Повернутися до переліку новин

Пластикового сміття в океані виявилося в 10 разів більше, ніж вважалося

У верхніх шарах Атлантичного океану на глибині до 200 м плаває 12-21 млн тонн пластикового сміття. Про це йдеться в дослідженні Національного океанографічного центру Великобританії, опублікованому в журналі Nature Communications.

Це приблизно в 10 разів більше, ніж показували попередні виміри. Це пов'язано з тим, що в минулому вчені не шукали «невидимі» частки мікропластика на великій глибині, - зазначила один з авторів дослідження Катерина Поборцева. - Ми провели перші подібні виміри по всій Атлантиці, починаючи з берегів Британії і закінчуючи Фолклендських островів.

Щороку в стічні води і на звалища по всьому світу потрапляє приблизно 300 млн тонн пластикового сміття. Більшу його частину грунтові мікроби не можуть розкласти, тому це сміття залишається в майже незайманому вигляді протягом десятків і навіть сотень років.

Коли він потрапляє в Світовий океан, то збивається у величезні скупчення, подібні так званому Великому тихоокеанському сміттєвій плямі.

У воді ці частинки довго не затримуються: їх поїдають морські тварини. Тому щороку людина в середньому проковтує від 40 до 60 тис. мікрочастинок пластика.

Як повідомлялося, в Тихому океані провели наймасштабнішу за всю історію чистку від пластику. Екологи провели 48 днів між узбережжями Каліфорнії і Гаваїв, практично вручну зібравши 103 тонни пластикового сміття і рибальських сіток.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!