Новини

Повернутися до переліку новин

Поліція виявила львівське сміття у Чорнобильській зоні

Несанкціоноване сміттєзвалище виявили поблизу населених пунктів Бобер і Королівка у зоні відчуження ЧАЕС

У понеділок, 24 квітня, на території зони відчуження Чорнобильської АЕС поблизу відселених населених пунктів Бобер та Королівка невстановлені вантажівки викинули побутове сміття зі Львова. Про це повідомляє прес-служба поліція Київської області.

Працівники поліції проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття. До Іванківського відділення поліції звернувся один з голів місцевого самоврядування і повідомив, що він виявив купи скиданого сміття біля сіл Бобер та Королівка.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Іванківського відділення поліції. При проведенні огляду місця події встановлено, що на території зони ЧАЕС знаходиться 9 куп сміття. З кожної купи поліцейські вилучили документи або їх фрагменти, які підтверджують походження твердих відходів зі Львова.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове слідство триває.

Додамо, що у березні мер Львова Андрій Садовий запропонував створити резервний полігон у Чорнобильській зоні, куди б могли звозити сміття з різних областей країни. Згодом Садовий назвав цю заяву «спонтанною реакцією».

Як повідомляв ZAXID.NET, на початку квітня заступник голови КМДА також заявив, що Київ розглядає варіант вивезення та захоронення сміттєвих залишків у Чорнобильську зону.

Джерело: econews.bei.org.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!