Новини

Повернутися до переліку новин

Полтавське підприємство переходить на сонячну енергію і закупило 7 електромобілів

Охоронна фірма «Явір-2000» з Полтави поступово відмовляється від традиційних джерел енергії: на підприємстві використовують сонячну енергію для живлення систем вартування, відеонагляду, автоматичного відкривання воріт та живлення замків. Крім того, фірма закупила вже 7 електромобілів, пише ЕнергоЛайф.інфо.

Використовувати сонячну енергію не тільки економно, а й зручно – вважає директор приватного підприємства «ЕСКО-Лтава» (партнери охоронної фірми) Артем Вірченко:

«Наприклад, ви захотіли зробити ворота автоматичними. Для цього не треба тягнути кабелі, достатньо буде встановити маленьку сонячну панель і акумулятор. І зможете автоматично відчиняти та зачиняти ворота. У місцях, де не прокладені традиційні електричні мережі, сонячна енергія має високу конкуренцію. Окупається приблизно за рік».

Економічна вигода відчутна й від використання світлодіодних ліхтарів. Хоча термін їх окупності залежить від потужності світильників, навантаження на розподільчі електричні станції зменшується відразу ж. Світлодіодні ліхтарі споживають приблизно в 6-7 разів менше електроенергії, ніж сучасні газорозрядні лампи і у 8 разів менше, ніж звичайна лампа розжарювання. До всього, вони забезпечують краще освітлення. 

На території полтавської фірми працюють 2 світлодіодні ліхтарі, які використовують енергію сонця. Також кілька подібних ліхтарів, але без автономного живлення, розміщені на адміністративній будівлі. Ліхтарі мають потужність по 120 ватт. Над кожним – три сонячні панелі по 150 ватт. Щоб ліхтарі вмикалися автоматично, зверху закріплений акумулятор з контролером.

«Коли на вулиці не вистачає освітлення, контролер заряду «бачить», що панель не отримує достатньої кількості сонячної енергії і сам вмикає ліхтар,– пояснює Артем Вірченко».

Слідуючи власній стратегії переходу на відновлювану енергію, охоронна фірма закупила електромобілі. Вдень вони працюють, а вночі заряджаються на території підприємства.

Джерело: ecotown.com.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!