Новини

Повернутися до переліку новин

Поводження з електронними відходами: перший в Україні E-waste Ukraine

Сьогодні, 03.12.2020, Let’s Do It GREEN Ukraine («Лец ду іт грін Юкрейн») анонсував перший в Україні соціальний еко-просвітницький проєкт з культури поводження та збору електронних відходів та запросив корпоративний сектор до співпраці.

На пресконференції в «Укрінформ» учасниками було окреслено не просто проблематику сфери, а запропоновано і анонсовано конкретні рішення.

  1. Президент ГО «Let’s Do It GREEN Ukraine» Анна Радченко.
  2. Радник голови Державної Екологічної інспекції України Андрій Немировський.
  3. Президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок.
  4. Директор НПП «Екологічна Лабораторія» Юрій Носаченко.
  5. Заступник начальника управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Вагін.

Динамічний технологічний розвиток суспільства створює нові виклики, пов’язані з суттєвим збільшенням виробництва та споживання техніки, комп’ютерних та електронних приладів. Проблема утворення та накопичення e-waste в Україні має особливий масштаб через використання ресурсоємних багатовідхідних технологій та відсутність системних рішень щодо збору, поводження та утилізації з цим видом відходів.

З метою покращення екологічної ситуації та створення в Україні культури поводження з електронними відходами Let’s Do It GREEN Ukraine («Лец ду іт грін Юкрейн») розпочинає перший в Європі та перший в Україні соціальний освітній екологічний проєкт з масового збору електронних відходів. Наша мета – формування національної культури поводження з електронними відходами, прискорення процесів діджиталізації та підвищення рівня цифрової грамотності молоді, освіта в галузі сталого розвитку інформаційного суспільства, впливу електронних відходів на навколишнє середовище та впровадження заходів з мінімізації впливу у всіх регіонах України.

Відсутність централізованої освітньої та інфраструктурної системи в питанні управління e-waste гальмує процеси цифровізації та сталого розвитку суспільства, щоденно здійснює негативний вплив на здоров’я кожного українця та навколишнє середовище.

За даними експертів, в країнах Східної Європи на одну людину припадає від 15 до 35 кг електронних відходів на рік. Навіть якщо сьогодні на одного українця припадає вдвічі менше, то загальний об’єм безпосередньо соціально утворених відходів електронного походження тільки у населення Києва – це понад 20 000 тонн щороку (майже 700 залізничних вагонів).

Всеукраїнський проєкт «E-waste Ukraine», користуючись міжнародним досвідом та кращими світовими практиками, створює та систематизує систему еко-просвітництва та управління електронними відходами у суспільстві через освіту дітей та молоді.

Професійна асоціація екологів України забезпечуватиме проєкт експертизою та інформаційною підтримкою.

Для довідки

ВГО «Let’s do It GREEN Ukraine» – найбільша всеукраїнська громадська еко-організація, яка створює та втілює молодіжні, освітні, соціальні, інфраструктурні, дослідницькі проєкти в галузі екології та сталого розвитку. Організація є співзасновником найбільшої соціальної акції в історії України «Зробимо Україну чистою Разом».

Мета організації – формування національної культури чистоти та досягнення сталого розвитку України.

Серед проєктів: National Green Challenge, Eco-school, Всеукраїнський молодіжний форум взаємодії та розвитку, Міжнародний форум «Свідомий бізнес», ХІ Фестиваль юних залізничників #uzecofest2019, Міжнародний фотоконкурс «Ми – люди землі», Школа екологічного інспектора, еко-застосунок EcoHike, День Чистих Берегів та інші.

ГО «Let’s do It GREEN Ukraine» базується в Києві, має 12 регіональних осередків, 8 дитячих еко-гуртків та об’єднує близько 5000 волонтерів по всій Україні.

Пресслужба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!