Новини

Повернутися до переліку новин

Представництво Європейської Комісії в Україні готове і надалі підтримувати ініціативи Держенергоефективності

Представництво Європейської Комісії в Україні підтримує та готове надалі підтримувати ініціативи Держенергоефективності. Такої думки дійшли учасники спільної зустрічі представників Європейської Комісії з Головою Держенергоефективності Сергієм Савчуком, яка відбулася 30 жовтня.

«Сьогодні Урядом розпочато потужну програму заміщення газу, яка включає цілий комплекс механізмів спрямованих на досягнення цієї мети. Ми вперше започаткували державну підтримку з заохочення населення до переходу на альтернативне опалення, цей механізм вже працює. Прийнято низку рішень для стимулювання відмови від споживання газу підприємствами теплоенергетики, на черзі прийняття механізму заохочення інвесторів до капіталовкладень у заміщення газу», - поінформував Сергій Савчук європейських колег на початку зустрічі.

Він відзначив, що механізм стимулювання інвесторів був підтриманий Представництвом ЄС в Україні і Агентство високо цінує цю підтримку.

Вальтер Треттон, керівник відділу Програм зовнішньої допомоги «Енергетика, транспорт, навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні наголосив на важливості активізації політики енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики в рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Також він поінформував Голову Держенергофективності про створення Єврокомісією Групи підтримки з імплементації Україною положень цієї Угоди, у тому числі в частині підвищення енергоефективності.

На підтвердження готовності Агентства активно працювати у напрямку євроінтеграції, Сергій Савчук повідомив європейській стороні про схвалення Урядом Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 року.

 «Наявність затвердженого Плану дій - це сигнал для інвесторів, зокрема європейських, що в Україні є потенціал для розвитку бізнесу у сфері відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива. І ми надалі працюватимемо над створенням умов максимального сприяння для таких інвесторів, зокрема це стосується перегляду розміру «місцевої складової» для отримання зеленого тарифу» - наголосив Голова Агентства.

Наприкінці зустрічі сторони обговорили подальший алгоритм співпраці в рамках імплементації Угоди про асоціацію та дійшли згоди про необхідність надання Держенергоефективності технічної допомоги з боку ЄС для якнайшвидшої та ефективної гармонізації законодавства України у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики до вимог Євросоюзу. 

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!