Новини

Повернутися до переліку новин

Представники України обрані до Комітету з дотримання Конвенції Еспо

З 2 по 5 червня 2014 року делегація Уряду України на чолі з Міністром екології та природних ресурсів України А.В. Мохником взяла участь у Шостій Нараді Сторін Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (Конвенція Еспо) у м. Женева, Швейцарська Конфедерація.

Основним проблемним питанням для України під час Шостої Наради Сторін Конвенції Еспо було продовження експлуатації енергоблоків № 1,2 Рівненської АЕС.

Під час Наради Сторін Конвенції Еспо було вирішено продовжити розгляд справи щодо подальшої експлуатації енергоблоків № 1 та 2 Рівненської АЕС і розглянути інформацію про практику експлуатації АЕС у інших країнах із залученням експертів МАГАТЕ, яку має надати Україна на розгляд Комітету з дотримання.

Дане рішення дозволило уникнути винесення попередження Уряду України щодо недотримання Конвенції Еспо, а також відтермінувало розгляд питання продовження експлуатації енергоблоків № 1,2 Рівненської АЕС на більш пізній термі. Це надасть можливість Україні залучити до розгляду питання експертів з атомної енергетики, а Комітету з дотримання врахувати досвід  інших країн при дотриманні Конвенції Еспо.

Також, вперше за шість років делегації України вдалось домогтися обрання представників України до Комітету з дотримання Конвенції Еспо, а також призначення на посаду заступника Голови робочої групи з питань оцінки впливу на навколишнє середовище радника Міністра екології та природних ресурсів України Маркелова І.В. Це дозволить провадити більш ефективну співпрацю з органами Конвенції та ефективно захищати інтереси держави.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!